Gå til sidens hovedinnhold

– Kjære 5. trinn ved Veien skole. Dere er mine nye helter!

Artikkelen er over 4 år gammel

Klassekameratenes innsats for Pablo (10) blir lagt merke til blant våre lesere.

Direkte linje

– Kjære 5. trinn ved Veien skole! Dere er mine nye helter! Dere skriver brev til Biogen for å hjelpe til med å åpne øynene til dem som ikke forstår at klassekameraten deres Pablo ikke kan leve uten livsviktig medisin. Dere er fantastiske!

Jeg håper det hjelper både for Pablo og for andre som har samme sykdom. Visst er medisinen dyr, men det bør være mulighet for dem som har samme sykdom som Pablo å få lov til å leve. Hvis ikke Norge kan betale, er det vel heller ikke noe annet land som kan. Hva er vitsen da? Jeg håper dere vinner denne kampen, sier Rita Næssan til Direkte linje.

Blåblå regjering og kontantstøtte

– Kontantstøtten ble økt med 1.500 kroner til 7.000 kroner per måned fra 1. august 2017. Og maksprisen i barnehagene økes til 2.910 kroner fra nyttår 2018. Byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) i Oslo beskriver i Dagsavisen 18. november dette som en farlig cocktail. I bydeler som Stovner, Søndre Nordstrand, Alna og Grorud mottar i dag halvparten av barna kontantstøtte. Med økt kontantstøtte og dyrere barnehage vil barnehagedeltakelsen synke ytterligere. Hvordan oppleves dette lokalt, i Ringeriksdistriktet? Integrering er et politisk slagord – men uten samfunnsdeltakelse blir innvandrere isolert og utelatt. Raus kontantstøtte holder mødre og barn utenfor. Og fedre i innvandrerfamilier blir uten støtte i leting etter arbeid og eksistensgrunnlag. Regjeringen legger opp til sementering av klasseskillet mellom nordmenn og innvandrere. Hvorfor? spør Torgeir Haave Bentsen.

Legevakt

– Det var en lørdag aften ...

Det tok masse tid, og krefter jeg ikke hadde, å få «audiens» på legevakten. Fortalte legen at jeg hadde kraftige magesmerter og var allergisk. Han lyttet kun på lungene: «Alt i orden». Hm..., sier Tove Larsen.

DIKT

Knipse bilder

Fotografere:

Å fange øyeblikket

i noen sekund

Forevigelse

av noen få tidelers

unike uttrykk.

Felefransen Vistekleiven

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken