Aker Brygge-priser på øl i Hønefoss

Intenst: Van Gogh ser deg fra alle vinkler.

Intenst: Van Gogh ser deg fra alle vinkler. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Direkte linje – Takk til RB for prisundersøkelse på øl og mineralvann på utesteder i Hønefoss. Endelig kom beviset: Hønefoss synes å være prisledende i Øst-Norge. Hvem tør å prise 0,5 liter øl høyest mulig? Hønefoss er på nivå med Aker Brygge i øl- og mineralvannpriser. Dette kan ikke være bra med tanke på turistene som vi håper skal besøke byen vår. Jeg tror de stive prisene kan være medvirkende til at mange vegrer seg for å ta en tur på byen. Jeg er redd vi priser oss vekk fra et levende uteliv, sier John Andreas Bakken til Direkte linje.

LES OGSÅ:

Ta hensyn til hunder!

Gry Christina Jar fra Hønefoss er ofte ute og går tur med hunden sin, og hun opplever ofte at syklister og joggere kommer brått bakfra uten å varsle sin ankomst. Det skremmer hunden hennes. – Jeg forsøker å gå i skogen for å unngå å få nakkesleng av å snu meg hele tiden for å sjekke om det kommer noen. Men folk sykler og løper i marka også, sier hun. Og mener at det hadde vært en fordel for hunder og deres eiere om syklister brukte ringeklokka og varslet at de kom bakfra, og at joggere for eksempel kan kremte slik at hund og eier er forberedt.

Van Gogh på HG

– Jeg ser i RB 25. juli, at kunstlektorer og andre eksperter slakter sommerens utstilling ved Hadelands glassverk. Det forundrer meg ikke. Målgruppen er heller ikke såkalte bedrevitere denne gang. Hadelands glassverk bruker digital framstilling for å la så mange som mulig slippe til i et galleri som blir varmt og tett og hvor de som bare får ståplass ikke må stå for lenge. Det er bare smålig å henge seg opp i prisen. Den er langt ifra noe verre enn ved andre gallerier og hele utstillingen er for dem som besøker glassverket for første gang eller sånne som meg, som tar besøket som en sommerbegivenhet der litt kunst er en kjærkommen bonus. Jeg grøsser når jeg tenker på hva kunsteksperter ville sagt om de visste at jeg som ung vandret inn i Louvre i Paris og kom ut igjen like klok. Jeg fikk sett originalen av Mona Lisa og noen andre malerier av interesse sammen med en likesinnet og det var det som betydde noe ... Da jeg forleden omsider fikk sett utstillingen av Van Gogh, var jeg der sammen med en venninne fra den tiden da verket var praktisk talt hjemme. Vi mimret og var såre fornøyd med at Hadeland Glassverk har greid å bestå til tross for mye om og men, og utstillingen i år har nådd nye publikumsrekorder, mange har sett den flere ganger. Så dumme kan vi ikke være, alle vi som setter pris på den som den er. Jeg lar være å forvente at alle skal forstå alle spesialuttrykk i mitt fag, men jeg setter pris på at folk får med seg det de trenger til eget bruk! Med vennlig hilsen Susi.

LES OGSÅ:

Dårlig vei til sykehuset

– Bakken opp til Ringerike sykehus er i svært dårlig forfatning, og det har den vært lenge. Det betyr kanskje ikke så mye for de besøkende, men hva med ambulanser og annen syketransport? Vi bør lære av hvordan danskene reparerer asfaltskader i veiene, sier en leser til Direkte linje.

Artikkeltags