– Lurer stadig på hvem disse hundeeierne mener skal rydde opp

PLUKK OPP: En innringer i dagens Direkte linje påpeker at hundeeiere selv må gidde å kaste hundeposene i søpla.

PLUKK OPP: En innringer i dagens Direkte linje påpeker at hundeeiere selv må gidde å kaste hundeposene i søpla. Foto:

DEL

Direkte linje

Etterlatte hundeposer

– Jeg kan ikke forstå at det skal være så vanskelig å ta hundeposene med til nærmeste søppelkasse. Jeg går hver dag tur i området rundt Stadion/Søndre Park med mine hunder. Nesten hver dag finner jeg etterlatte hundeposer. Jeg vet at noen setter de igjen for å plukke de opp senere, men de fleste blir nok liggende om ikke andre plukker de opp. Jeg tar som regel med meg de jeg finner. Lurer stadig på hvem disse hundeeierne mener skal rydde opp? Som så mye annet, kommunen kanskje? Kjære hundeeiere, ta med dere posene og kast dem. Det blir så mye hyggeligere for alle, sier Erna Nymoen.

Prøv rullestolen selv

– Jeg ser på siste side i tirsdagsavisen at en «fortvilet syklist» er misfornøyd med rullestolkjørere. Jeg kan fortelle at elektriske rullestoler er 63 cm brede og har lett for å velte når en voksen person sitter i dem. Min kone har bruk en slik rullestol i fire år, så vi har erfaring med dette. Du kan stille opp så skal du få prøve å kjøre den fra Heradsbygda til Hønefoss. Her er veien hullete og dårlig og man må mange steder kjøre midt i veien for å unngå å komme ut på kanten og velte. Si fra når du kan prøve, sier Harald Løken til Direkte linje.

Kjører ikke fort

– Til fortvilet syklist som synes elektriske rullestoler kjører fort. Haha - min mann har en (dessverre, ja fordi det er jo fordi han verken kan sykle eller gå særlig langt) og farten på rullestolen kommer opp i hele 11 km i timen. Så ja, de kjører kjempefort :) Jeg klarer ikke gå ved siden av, det er rett, men sykler lett forbi, sier «en glad syklist».

Stor takk

– Jeg vil rette en stor takk til alle som var involvert i mitt akuttilfelle, 6/9! Alt gikk så ufattelig fort fra jeg kom til lege - Ringerike sykehus og til Rikshospitalet. Der sto et team klare til å behandle meg! Jeg vil rette en takk til Dr. Inger Lyngstad som raskt sendte meg til Ringerike sykehus. Takk til dere som tok vare på meg, (jeg husker ingenting!). Takk til de «flygende engler» i luftambulansen som tok meg raskt og sikkert til Riksen! Alle de gode menneskene på Ringerike sykehus. Aldri sure, samme hvor travelt det er. Takket være rask og god behandling er jeg på bena igjen. Jeg har ikke ord som kan beskrive dere. Vi skal være glad over å ha et slikt helsevesen. Klem til dere alle fra Kari Thorsrud.

Musikkens stillhet på kino

– I går var eg og såg ein fantastisk film på Hønefoss kino: Musikkens stillhet. Det er biografi og musikkfilmen om Andrea Bocelli. Eg las biografien han skreiv om seg sjølv, for mange år sidan, og det er ei utruleg livshistorie ein får fortald her, for her har me alle noko å læra, og ikkje minst, vera takksame og glade for å få eit musikalsk innsyn i livet hans.

For korleis kunne han, ved hjelp av sine næraste og fleire andre, koma i mål med sitt livs ynskje og store mål, å verta ein songar/operasongar på tross av at han frå tolv års alderen vart heilt blind.

Foreldre og besteforeldre, ta med born og barneborn for å sjå denne saman, for de har ei stor og fin oppleving å sjå fram til! På kino også tirsdag 9. okt. Men den burde gå fleire dagar enn det synest eg.

Halldis Aalvik Thune

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags