– Satellittstasjonen på Eggemoen

EGGEMOEN: Et av temaene i dagens Direkte linje er satelittstasjonen på Eggemoen, og E-sjefens uttalelser.

EGGEMOEN: Et av temaene i dagens Direkte linje er satelittstasjonen på Eggemoen, og E-sjefens uttalelser. Foto:

Av
DEL

– Det var veldig bra at min tidligere skvadronsjef, nå sjef E-tjenesten forklarer den reelle situasjonen. Disse vrangforestillingene til partiet Rødt og like partier må motsies på det sterkeste, slik at folk ikke tror på det de prøver å formidle, sier Arnulf Skogstrøm.

LES OGSÅ: – Kan e-tjenesten offentliggjøre avtalen med amerikanerne om lyttestasjonen på Eggemoen? | Einar Zwaig

Kjøkkenbordet

– Kjøkkenbordet. Det er gammelt tre, skal fortelle sin historie. Ikke fra den gang treet vokste opp i skogen. Ikke fra den gang det ble lagd for å være et kjøkkenbord. Kjøkkenbordet skal bare gi sin tause historie fra tiden hjemme hos oss. Det skal gi fra sin upolerte og sprukne flate, fordi der er et ekte kjøkkenbord. Da vi fikk det, var det i dårlig form. En planke var sprukket og falt nesten av. Slik livet kan være noen ganger. Noen solide lange skruer og trelim fikk ting på plass igjen. Som i livet. Noen ganger trenger du lim og solide skruer. Så holder du litt til, men du er merket. I bordplaten er det merker etter kaffe og vin. Det liker jeg. Det er gode merker. Det finnes også et merke som er svakere enn de andre. Jeg undres hvorfor det ikke er borte. Det er merke etter en enkel tåre som falt ned den dagen en god venn bare døde. Den dagen som var så vond. Jeg skal ikke spørre hvorfor, men da jeg sitter ved kjøkkenbordet med avisen og en kopp kaffe i morgengryet, tillater jeg meg å undres. Ikke over døden, for den kommer jo, men over livet. Svein Munkhaugen.

Etterlysning

– Finnes det en Trine S, som savner en sort og hvitrutete kjole som skulle sys inn. Og en kunstmaler fra Haug, savner du en mønstret bukse. Ta kontakt med Hjørdis Risberget, Lørenvn. 68 A 0585 Oslo.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.

Artikkeltags