Gå til sidens hovedinnhold

Plikt til å hjelpe dyr i nød

Artikkelen er over 5 år gammel

– Ring til Dyrebeskyttelsen eller Viltnemnda dersom du ser dyr som trenger hjelp, sier Frode Munkhaugen, som selv var med på å redde en svane søndag.

Direkte linje

– Hjelp dyr i nød

Frode Munkhaugen var med og hjalp svanen som hadde fått i seg et fiskesnøre ved Glatved brygge søndag. Han påpeker at man har plikt til å hjelpe dyr i nød, og han ber innbyggerne ringe til Dyrebeskyttelsen eller Viltnemnda dersom de ser dyr som trenger hjelp.

– Ta deg tid til å gjøre noe. Det nytter. Det viser søndagens hendelse, sier Munkhaugen.

– Dårligere kår for pensjonistene

– Våre pensjoner følger ikke den vanlige lønnsutviklingen da pensjonene er underregulert med 0,75 prosent for hvert år. Og det medfører at vi må ut med mer penger med mindre utbetalt. Vi blir akterutseilt, og prisene stiger og stiger. Kronikere som tidligere hadde fri fysioterapi, må nå fra 2017 ut med 1.990 kroner i egenandel for frikort 2. Det kommer i tillegg til egenandel hos legen, 2.205 kroner for frikort 1.

Faren ved denne ekstra kostnaden er at mange syke velger bort fysioterapien, med det til følge at det vil bli flere sykehusinnleggelser og tidligere innleggelser på sykehjem. De med gode inntekter greier seg uansett. Vanlige lønnsmottagere følger prisutviklingen. Hvorfor blir pensjonene underregulert? Vi har jo opparbeidet våre pensjonsrettigheter etter et langt arbeidsliv. Dette er tyveri! Forhandlingsretten mistet vi i 2011. Dette er galskap! Vi kan ikke ha det sånn i dages velferds-Norge. Slik situasjonen er i dag kan en rikmanns månedslønn tilsvare en fattigmanns årslønn. Kan en ansvarlig politiker godta dette? spør Ellen Strøm Fiane.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken