–Straffbart å ikke melde fra om påkjørsel av dyr

Av
DEL

Direkte linje– I den senere tid har det vært mange innlegg i avisen i forbindelse med byggeplaner i friområdet Steinsåsen Vest. Senest i forrige uke sto det et flott dikt som ble skrevet forrige gang det var snakk om utbygging i Steinsåsen. Jeg slutter meg til de betraktningene som kommer fram og ber politikerne i Hole spare det lille nærfriområdet i Steinsåsen. Etter en omfattende utbygging i både Øvre og Nedre Steinsåsen trenger befolkningen den grønne lungen som er igjen, skriver Hanne Stuve til Direkte linje.

Du skal hjelpe dyr i nød!

– 21. november kom jeg over et lite hyggelig syn da jeg kjørte på E16. En påkjørt rev lå i veibanen og var tydelig i live der ned lå og løftet på hodet. Dette var også i morgenrushet så det var en god del trafikk på veien og bilister foran meg valgte å kjøre videre uten å stoppe. Jeg blir utrolig sint og lei meg når jeg ser folk kjøre videre og muligens tenker at noen andre kan ta seg av det. Det er forståelig at man reagerer forskjellig når man kommer opp i slik situasjon, men da er det kanskje viktig å sette seg inn hva man skal gjøre hvis det skjer. Kjører man på et dyr eller oppdager et dyr som er skadet, skal man stoppe og varsle politiet på tlf. 02800. Det er ikke straffbart å kjøre på et dyr, men det er straffbart å ikke melde ifra.

– Politiet ble varslet og jeg ble satt over til viltnemnda, men de ikke tok telefonen. I dette tilfelle ble reven avlivet av oss på stedet, på grunn av skadeomfanget og at vi ikke oppnådde kontakt med viltnemnd. Jeg ringte politiet på nytt informerte om dette. Her vil jeg også bare si at jeg er litt skuffet og forundret over at de som har ansvar for avlivning av skadde dyr ikke tar telefonen. Har hørt og lest om flere som har opplevd det samme tidligere.

– Hva er grunnen til dette? Takk til mannen som fikk avsluttet lidelsene til reven, skriver en dyreglad leser til Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Artikkeltags