– Vinterdekk til 1. mai?

– Jeg registrerer at det foreslås å ha vinterdekk på frem til 1.mai. Etter 13 år som sjåfør i Norge, anbefaler jeg heller at det skal være påbudt med helårsdekk om sommersesongen. I mitt hjemland (Turkmenistan) har dette vært til test, og det funker og er snart en del av vegtrafikklovene, skriver Chwèr Ouhl Èhre i en epost til Direkte linje.

LES OGSÅ: Piggdekkfristen er villedende

Hønenkrysset

–Statens vegvesen gjør om beslutning om avkjøring direkte til Klekken fra Oslo på E16. Dette virker ulogisk på mange. Kan ikke skjønne at det ikke må være en fordel at rundkjøringen får litt mindre trafikk. Er det virkelig problem med at gamleveien åpnes? Hvordan vil det komplisere trafikken? Hvordan kan noe være problematisk som ikke er prøvd? Er dette virkelig vurdert av alle parter, spør K.H.Aarøen .

LES OGSÅ: - Hvis folk som ikke kan kjøre skal bestemme hvor trafikken går, er vi på ville veier

– Det er ikke tvil om at den nye rundkjøringen ved Hønenkrysset har bidratt til bedre trafikksikkerhet og trafikkavvikling fra Fylkesvei 241, men dette har også bidratt til betydelige kø på E16 på ettermiddagene, noen ganger helt til Vik. En åpning av den gamle avkjøringen til FV 241 ville kanskje eliminert køene, eller i alle fall redusert dem betraktelig. Noe sikkert flere enn meg hadde gledet seg til. Dette blir tydeligvis ikke noe av da helomvendingen til Statens vegvesen er basert på at folk ikke vet hvilken side av veien de skal kjøre. Da er det ikke noe rart om det er vanskelig med trafikkavvikling i dette landet. Jeg registrerer at vegvesenet sier at det er «litt» kø, tja da er jeg i alle fall sikker på at beslutningstakerne ikke kjører E16 mot Hønefoss om ettermiddagen, i alle fall ikke på fredag, sier Lars T. Dahl.

– Dette er en merkelig avgjørelse, og jeg skjønner den ikke. Det må da være en fordel om en lager denne avkjøringen slik at det blir mindre trafikk i rundkjøringen og mindre kø i bakken fra Botilrud, sier Kåre T. Heiberg på telefonen til Direkte linje.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no