– Jeg synes det er veldig trist at folk kaster fra seg søppel rundt allerede fulle søppelcontainere på rasteplasser og ikke tenker på dyr og naturen. Jeg har sett 10–15 slike plasser i sommer, blant annet på Lygna, i skogen ved Hermannstjern og på rasteplassen ovenfor tunnelen på Olimb i Jevnaker. Søppelet inneholder alt fra skruer og spiker, knust glass, gammel mat pakket inn i plast og så videre. Dette kan føre til skogbrann eller skader på dyr. Tips 1: Ha en pose i bilen og kast søppelet ditt hjemme. Tips 2: Tenk over hva du kaster. Jeg håper at alle kommuner tømmer oftere slik at vi kan slippe å se slik forsøpling av naturen. Hilsen Espen Nordengen.

Vi vil ha FM-nettet tilbake!

– Slutt å late som om DAB er bra og få på FM nettet igjen, sier Trym Erland Dotsetsveen til Direkte linje.

 

Manglende Kirkeblad

– For noen dager siden var det et innlegg på baksiden av Ringerikes blad hvor man savnet Kirkebladet. Jeg skal forsøke en liten oppklaring. Menighetene Norderhov, Ask, Tyristrand, Veme, Sokna og Ullerål har et felles kirkeblad som utkommer fire ganger årlig. Menighetene i Ådal; Hval Hallingby, Viker og Nes har også et felles kirkeblad som utkommer flere ganger årlig. Haug har også eget menighetsblad/bygdeblad. Hønefoss menighet har hatt eget kirkeblad som for siste gang utkom i fjor til åpningen av Hønefoss kirke. Etter dette har ikke Kirkebladet blitt utgitt fra Hønefoss menighet. Undertegnede har vært redaktør/altmuligmann for kirkebladet i fire-fem år, men det frivillige tids- og arbeidspresset har blitt for stort for meg, og jeg sa ifra meg dette vervet i fjor høst. Men det er mulig at det blir utsendt et kirkeblad i høst for Hønefoss menighet. Hønefoss menighet bruker Ringerikes Blads «hva skjer-kalender» for å informere om aktiviteter, følg gjerne med på denne, på nett eller i papirutgaven av lokalavisen, sier Roar Olsen til Direkte linje.

Bananfluer

– Til fornøyd mann fra Sørsida. Tusen takk for tipset angående plagsomme bananfluer. Det virker! sier Lillian Teigen til Direkte linje.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til [email protected]