Høyhus: Vederstyggelighet eller praktbygg?

Det er delte meninger om dette planlagte høyhuset i Fordkvartalet. Skisse: Kritt arkitekter

Det er delte meninger om dette planlagte høyhuset i Fordkvartalet. Skisse: Kritt arkitekter

Artikkelen er over 3 år gammel

I dagens Direkte linje mener Ole Bjøralt at høyhuset i Fordkvartalet er en vederstyggelighet, mens J. E. Bye mener det blir et praktbygg.

DEL

– Det ligger an til en interessant utvikling av Hønefoss og spesielt «Fordkvartalet» . Men det å utforme byens «skyline» med et høyhus, er en fremmed og etter mitt skjønn en vederstyggelig konstruksjon. En gjør ikke byen til verken storby eller noe annet, ved å utforme byen på denne måten, skriver Ole Bjøralt i en e-post til Direkte linje.

– Vel må arkitektene få lov til å fantasere på papiret, men å slippe dem løs med ideen om høyhus i nevnte område, bør Ringerike kommunes bygningsetat vurdere nøye. Nå streber vel den nye Hønefoss kirke også mot himmelen. Det kan kanskje være nok, skriver Bjøralt.

– Et praktbygg

– Svar til Eduard Thorsen i Ringerikes Blad mandag: Det er flere år siden jeg fikk et nabovarsel om at det skulle bygges på «Ford-tomten». Nå ser det endelig ut til at det skal bygges et praktbygg på «Hønefoss-porten». Til Eduard Thorsen vil jeg anbefale å flytte til Hallingby, så kommer du ordentlig på landet, skriver J. E. Bye til Direkte linje.

Funnet

Solbriller Solbriller funnet på Kleivstua søndag cirka klokken 14.30. De ser ut til å være passende til barn. Solbrillene kan fås igjen ved hjenvendelse på telefon 920 15 359

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags