Gå til sidens hovedinnhold

Vil se høyhuset fra bakkenivå

Artikkelen er over 5 år gammel

Arkitekt Knut Ridderhus etterlyser skisser som viser høyhuset fra bakkenivå.

Direkte linje

Høye byggesaksgebyrer

– Etter at jeg stilte spørsmål ved størrelsen på byggesaksgebyrene i Ringerike kommune, har jeg fått mange positive tilbakemeldinger. Selv vil jeg si at det er kjempefint at det begynner å bli politikere som tør å ta opp saker i hovedutvalget for areal- og miljøforvaltning slik som Stein Roar Eriksen (Ap). Han har bedt om å få temaet opp på neste møte i utvalget, sier Steinar Larsen (Ap) på telefonen til Direkte linje.

– Slutte å gi medisin?

– Jeg vil ta opp tråden fra innlegget til Ellen Strøm Fiane i Ringerikes Blad tirsdag når det gjelder blant annet. innleggelser i sykehjem og medvirkende årsaker. Det slår meg at pensjonister og eldre blir karakterisert som en byrde for samfunnet. Partiet for sterk nedsettelse av skatter og avgifter har fått makt. Det offentlige blir fattigere, det foreslås mindre overføringer til kommunene over statsbudsjettet. Kommunene må spare. Vi får stadig høre at de eldre blir et samfunnsproblem, og at eldre på sykehjem er en belastning. Eldrebølgen skaper vanskeligheter. Tekniske, datastyrte hjelpemidler skal erstatte pleiende hender i hjemmet og på institusjon. Det er for få til å ta seg av de gamle. Kanskje det ville hjelpe på bemanningen å gi de ansatte et par lønnstrinn høyere enn i dag? Dessuten kan legene la være å medisinere mennesker over en viss alder, og med en viss lidelse, og la naturen gå sin gang. Da blir det færre av oss og færre problemer, skriver B. L. i en e-post til Direkte linje.

Høyhuset sett fra bakkenivå

Meningene har vært mange om Byporten, det planlagte boligprosjektet i Hønefoss med 23 etasjer. Knut Ridderhus, som er arkitekt, mener at utbyggeren i hvert fall bør illustrere hvordan prosjektet vil bli seende ut fra bakkenivå. Så langt har han bare sett skisser fra dronehøyde. Hvis det skal bli en seriøs debatt om arkitekturen, mener han at folk må få se hvordan dette vil bli seende ut når de går på bakken.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Kommentarer til denne saken