– Brunsnegler på Helgesbråten

Slike brunsnegler er uønsket i Norge.

Slike brunsnegler er uønsket i Norge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Direkte linje– De to siste ukene har vi som bor i enden av Bloms gate plukket rundt 70-80 brunsnegler i hagene våre og langs veien ved pumpehuset nede ved Storelva. Vi oppfordrer derfor alle beboere i området til å være på vakt og plukke sneglene så snart man får øye på dem, melder Ole H. Krokstrand i en e-post til Direkte linje.

– De er lettest å finne i regnvær, morgen og kveld. Det finnes også effektiv gift til å strø på bakken (fås blant annet kjøpt hos Felleskjøpet), og vi har Nemaslug i bestilling. Egentlig etterlyser vi kommunens engasjement i kampen mot brunsneglene dette året. Hører at det er masse av dem på Schjongstangen, og sikkert også ved mange andre kommunale friarealer. Ved felles anstrengelser mellom kommunen og hageeiere klarer vi kanskje å holde sneglene i sjakk.

LES OGSÅ: – Stopp brunsneglene

Ringerike - Romerike?

– Det er mange som forveksler disse kommunene. Ser i avisen i går at at en annonserer et ønske om å leie bolig i Jessheim. Komisk ble det også da et arkitektfirma la ut «varsel om regulering» av en eiendom på Romerike! Men, men: alle kunder er gode kunder, skriver en oppmerksom leser.

Brenner du for noe til Direkte linje? 
Ring 32 17 96 66 eller send epost til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags