– Frihandel åpnet for brunsnegler

Brunsnegler kom til Norge som et resultat av internasjonal handel, skriver Alf Johan Berggaard

Brunsnegler kom til Norge som et resultat av internasjonal handel, skriver Alf Johan Berggaard Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Du trodde kanskje at brunsnegler var et valgkampbefriende tverrpolitisk tema som samler folket i kampen mot naturen? Å neida… Brunsneglene er en fremmed art som nylig har kommet til landet som blindpassasjer i forbindelse med internasjonal handel. Forskerne ser nå en eksplosjon av fremmede organismer med tilsvarende historie, og med langt større skadepotensiale. Dette er miljøkriminalitet gjort lovlig gjennom en politisk ønsket frihandel. En stemme til et markedsliberalistisk parti er en stemme for brunsnegler og det som verre er, skriver Alf Johan Berggaard i et leserinnlegg.

Fant armbåndsur

– Lørdag formiddag fant vi et herrearmbåndsur ved treningsapparatene i Søndre park. Det er levert til politiet, melder en leser til Direkte linje.

Savner katt

– Hei ! Vi savner katten vår, og hun har ikke vist seg hjemme siden begynnelsen av juli. Hun er en skogskatt på 10-11 år og sterilisert og chippet - hun lyder navnet Princess. Hun har vært på langtur tidligere men det er nå flere år siden. Hun kan befinne seg i området fra Follumområdet/Hofsfossveien - Veienmarka - Høyby. Vi er takknemlig for tips på sms/ Tlf 980 89 371.

Artikkeltags