Fleip om trafikkregler, men alvor i bunn

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Alvor bak fleip

Direkte linje– Godeste Arne Benterud! Bra du skjønte jeg fleipet da. Men – det er alvor bak ethvert skjemt. Dessverre er det jeg «fleipet» iblant slik jeg opplever det når jeg kjører for eksempel Hønen Alle. Ellers ble jeg minnet på nok en særregel av en venn: Kryss er ikke klart før det er tømt, nemlig. Med forsiktig høyre/venstre-hilsen, skriver A.R. Sætren i en e-post til Direkte linje.

LES OGSÅ: Kjørelærer: – Det er en ukultur i Hønefoss-trafikken

– Bør fjerne vann på brua

– Jeg var og gikk en kveldstur 8. mars og på Kvernbergsund bru var det veldig mange vanndammer som det er umulig å komme seg over uten å bli bløt. Bildet viser et eksempel på dette. Det er sikkert mange andre som er enige med meg. Jeg spurte flere som jeg gikk forbi, og de syns det samme som meg, at her burde kommunen komme inn å gjøre noe med dette og fjerne all slaps og søledammer på brua, skriver Ingunn Brynjelsen i en e-post til Direkte linje.

Vann i veien: På Kvernbergsund bru var det nylig en våt fornøyelse ta seg over. Foto: Privat

Vann i veien: På Kvernbergsund bru var det nylig en våt fornøyelse ta seg over. Foto: Privat

Brukerstyrt assistent

– Ser det er et intervju om at noen kommuner ikke er så positive til å tilby brukerstyrt personlig assistent. Det er synd, for dette er en utmerket ordning for dem som har et behov for hjelp. Vi har en datter som har hatt et alvorlig hjerneslag og bor alene med tre barn i skolepliktig alder. Hun bor i Bærum og har i lengre tid hatt slik personlig assistent. Dette er en utmerket ordning som gjør hverdagen lettere, og som gjør at hun kan føle seg som et fullverdig menneske som står på egne ben og samtidig være en god mor, skriver Per Stamnes til Direkte linje.

– Ikke rasisme

Terje Tveten stiller avisen spørsmål om hvorfor en av de yngste isbaderne fra Vinterfestivalen ikke fikk sitt navn under bildet. Han lurer på om dette var fordi hun var mørk, eller om det var en forglemmelse. Forglemmelse? Nei. Fordi hun var mørkhudet? Absolutt ikke! Å utelate et menneskes navn i en bildetekst på grunn av hudfarge er så langt fra mitt menneskesyn som det kan komme. På vinterfestivalen var det mange barn som badet kun iført badetøy eller truse. Mange av dem kom ikke i avisen. Det kan noen ganger være krevende å finne alle man har tatt bilde av for å få navn. I dette tilfelle fant jeg henne ikke igjen etter at jeg var ferdig med fotograferingen. Det optimale ville vært at også hun hadde navn under bildet, men at dette har et rasistisk motiv vil jeg avvise på det sterkeste! Med vennlig hilsen journalist Ingvild Drange Tronhus.

Brenner du for noe til Direkte linje? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags