Om styrepils...og annen type pils

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Direkte linje. Illustrasjon: Colourbox

Artikkelen er over 1 år gammel

Audun R. Sætren slår et slag for «ankerpils» i Direkte linje.

DEL

Direkte linje– Jeg refererer til lørdagens oppslag som for meg er et fjollete uttrykk, «styrepils».

For et par dager siden, på TV-nyhetene, uttalte en mann, som var i den alder, hvor menn iblant drukner til sjøs, at båtlivet var lite verdt uten en pils eller to, mens man seilte altså. Vi er fire godt voksne karer, som riktignok ikke seiler så mye, men vi har de seneste årene syklet langs nesten hele vår langstrakte og flotte kyst, etappevis da, og så å si i fjæresteinene. Når vi «fortøyde» om kvelden (ankom den rorbua e.l. vi skulle overnatte i), hadde vi, når vi selv syns vi hadde fortjent det (og det skjedde stadig vekk, men under trygge forhold), en «ankerpils». Den smakte godt, og var en del av det sosiale ved slike turer.

Jeg oppfordrer båtfolket til å innføre «ankerpils», i stedet for «seilepils/styrepils», som for det meste er dårlig kamuflerte unnskyldninger for at man nærmest er villig til å utsette seg selv og andre for uhell og ulykker, sier Audun R. Sætren til Direkte linje.

Onsakervika er privat

– På nettsida til Odin Camping blir gjestene oppfordra til å besøke Onsakervika offentlige strand. Eier og driver av Odin camping har alltid visst at Onsakervika er privat. Fjern denne feilinformasjonen fra nettsida, oppfordrer Randi Lehne gjennom Direkte linje.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

LES OGSÅ:

Artikkeltags