Dette inneholder fylkets koronakrisepakke

35 millioner kroner til innovasjonsforskning og 22 millioner til næringsutvikling. Det er to av tiltakene fra Viken fylkeskommune for å bøte på krisen næringslivet er i.

DEL

OSLO: – I Viken er titusenvis permittert, noen oppsagt og vi hører også om de første konkursene.

Det sa fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen (Ap) på pressekonferansen der fylkeskommunen la fram 16 tiltak. Disse ble til etter samtaler med LO og NHO, og er ment for å styrke næringslivet, som har blitt kraftig rammet av korona-situasjonen, skriver Drammens Tidende.

– Dette er den mest alvorlige krisen siden andre verdenskrig. For bedriftene er situasjonen dramatisk, sa leder Nina Solli for Viken NHO om bakgrunnen for tiltakene.

– Vi må stå sammen for å sikre arbeidsplasser, uttalte Ulf Lervik i LO.

Pakkas innhold

Tiltakspakka inneholder blant annet følgende:

  • 35 millioner til forskning: Fylkeskommunen skal raskt lyse ut og behandle søknader for å sikre økt innovasjon i næringslivet og offentlig sektor.
  • 22 millioner til næringsutvikling: Støtteordninger rettet direkte mot korona-sammen næringsliv.
  • 7 millioner kroner til landbruket: Strakstiltak for å sikre arbeidskraft og gjennomføring av våronn.
  • 4 millioner til opplæring i bedrifter: Med formål om å styrke kompetansen til bedrifter og arbeidstakere.
  • 3 millioner til ladeanlegg: Fylkeskommunen skal gi borettslag støtte til å anlegge ladepunkter til elbiler.

Utstrakt hånd til kollektivselskapene

I tillegg er flere tiltak ikke tallfestet.

Dette inkluderer blant annet raskere behandling og utbetaling av spillemidler til kultur og idrett, satsing på renovering av fylkeskommunale bygg og fortsatte betalinger til drosje- og kollektivselskap rammet av skolestengninger.

– Vi i Viken fylkeskommune vil samarbeide med transportselskapene for å sikre kritisk infrastruktur og mest mulig trygghet for dem som utfører kollektivtransporten, sa fylkesråd for kollektivtrafikk Kristoffer Robin Haug om det sistnevnte tiltaket.

– Tiltakene vil bidra til å skape arbeid for bedrifter som nå sliter, og de vil bidra til at arbeidsfolk kan få kompetanseutvikling så arbeidsplassene er bedre rustet i tiden fremover, også når denne krisen er over, mente LOs Ulf Lervik.

Artikkeltags