Regnet skal fortsette søndag kveld og natt til mandag, før det gir seg i løpet av mandag morgen, ifølge værvarselet for Hønefoss på Yr.no.

Det er sendt ut varsel om mye regn på Østlandet. I perioden fra søndag morgen til mandag midt på dagen ventes lokalt 40-60 millimeter regn. Det er også sendt ut varsel om flomfare på deler av Østlandet, samt jordskredfare i fjellområder.

Meteorologisk institutt betegner faren som moderat, eller gult farenivå. Det er det laveste farenivået.

– Hvis det kommer i løpet av 12 timer, kan det bli problematisk på enkelte veier. Man bør være oppmerksom på vannplaning. Vann kan også trenge inn i noen kjellere, sier vakthavende meteorolog Kristen Gislefoss til Drammens Tidende.

Selv om du kanskje depper litt over ikke å kunne gå på stranda, er nedbøren kjærkommen for landbruket – og en demper på skogbrannfaren som har vært stor i det siste.

Den gode nyheten er at sommeren snart kommer tilbake for fullt: Mens størsteparten av mandagen blir overskyet, får vi se sola igjen på tirsdag. Da ventes temperaturer opp mot 24 grader i Hønefoss.

Onsdag og torsdag skal det bli enda varmere, 28 grader. Det flotte sommerværet er på ingen måte over, og langtidsvarselet inneholder ingen regnskyer i vårt distrikt.

Så ikke gjem solkremen og badetøyet, du får snart bruk for det igjen!