Gå til sidens hovedinnhold

Derfor tok vi med at Dahlen og Øyen er gift | Sissel S. Bjerkehagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter forrige ukes folkemøte om Hønefoss skole bragte Ringerikes Blad et intervju med Cecilie Øyen, tidligere FAU-leder og mor ved Hønefoss skole. I saken ble hun presentert som nettopp det. Vi la til at hun er gift med assisterende rådmann i Ringerike kommune, Terje Dahlen.

I et debattinnlegg skriver Øyen at Ringerikes Blad på denne måten bidrar til at folk ikke kommer til å uttale seg. Hun spør om målet for opplysningene, og om hensikten er å mistenkeliggjøre henne for å målbære andres synspunkter.

Relevant relasjon

Hensikten var ikke noen av disse tingene. I denne sammenhengen er det med fordi vi mener relasjonen er relevant.

Dahlen var en av innlederne på skolemøtet, og er en sentral person siden han er nettopp rådmannens nærmeste medarbeider.

Om det ikke var med, kunne en stilt spørsmål tilbake til Ringerikes Blad om vi ikke var klar over nettopp denne relasjonen.

Les også

Folkemøte med begrenset taletid | Einar Kristiansen

Dette rokker selvfølgelig ikke ved Cecilie Øyens egne meninger, og vi er ikke i tvil om at hun er kapabel til å ta standpunkt for egen regning.

Øyen målbærer et viktig synspunkt, og bidrar til å nyansere debatten. Det passer veldig bra for avisen, ikke motsatt som Øyen spør om.

Hva opplever hun?

Det vi kunne gjort, i tillegg til å nevne relasjonen, var å stille Øyen spørsmål om hun opplever at relasjonen har betydning for hennes standpunkt?

Om hun opplever dette som begrensende for hva hun føler hun kan si - og eventuelt ikke si?

Da hadde vi også tydeliggjort at motivet for å synliggjøre relasjonen ikke er å mistenkeliggjøre, men snarere klargjøre.

Enig eller uenig? Si det her!

Kommentarer til denne saken