(Drammens Tidende)Det kan være lett å glemme diverse lover og regler når man febrilsk leter etter en plass å parkere bilen før jobb, eller med tom mage og lavt blodsukker etter endt arbeidsdag.

Mens noen er så heldige å ha parkeringsplass på jobb eller i borettslaget, må andre ty til gateparkering rundt om i byen. De fleste har nok nå funnet sine vante plasser, gratis eller ei.

Men, er man ikke forsiktig kan det hende du må bla opp med 900 seige kroner om du ikke passer på én spesifikk ting:

Å parkere fem meter unna kryss.

LES OGSÅ: Nå er ikke lenger denne parkeringen åpen for vanlige biler: – Vi har dessverre skrevet ut noen bøter

– Mange som gjør den feilen

– Det er dessverre mange som gjør den feilen. Det er jo noe man er innom i trafikkopplæringen og hovedhensikten er jo å sørge for trafikksikkerheten for andre bilister, fotgjengere eller andre som ferdes i trafikken.

Det sier virksomhetsleder for Parkering i Drammen kommune Claus Mølbach-Thellefsen, til Drammens Tidende.

Det å huske å parkere fem meter unna et kryss skal nå være greit nok i seg selv å huske, men selv de som har det i bakhodet kan finne på å gå på en liten smell.

Mange tenker nok at man skal måle de fem meterne fra selve krysset, det er ikke nødvendigvis riktig.

LES OGSÅ: Mona (47) og Therese (46) er nye parkeringsvakter: – Gruer oss ikke for å gå på jobb

Mål med skritt

I trafikkreglenes § 17 nr. 1, bokstav b står det blant annet «Avstanden regnes fra det punkt hvor fortauskant, kantlinje eller veikant begynner å runde», som demonstrert her i en klage som ble avvist av kommunen.

– Det er en del som ikke tenker på det. Trafikkbetjentene har med laser og måler opp for å være sikre. Det skal sies at man går ikke inn for å ta de som har bommet med noen få centimeter. Vi prioriterer de sakene der det er tydelig at bilen står alt for nærme, sier virksomhetslederen og legger til:

– Husk at det er forbudt med full stans i kryss. Velger du å parkere i nærheten, gå ut av bilen og mål opp med skritt.