Gå til sidens hovedinnhold

– Denne er ikke ønsket!

Artikkelen er over 1 år gammel
Direkte linje:

Bildet i fredagens avis viser en boakjølsnegl, og ikke en leopardsnegle, mener Lena Irene Kornbråten i dette innlegget i Direkte linje:

– Denne arten står på fremmedartslista og er ikke ønsket i Norge. Den er altetende og spiser alt fra sopp til små planter og meitemark.

Det er ønskelig at folk tar livet av denne. Man kan for eksempel klippe den i to med saks.

Boakjølsnegl finnes i flere fargevarianter. Den kan være tilnærmet ensfarget brun, men bildet viser den mer typiske fargekombinasjonen av lysere brun grunnfarge med mørke prikker og striper på kroppen.

Arten kan bli opp til 20 cm lang. Den har en kjøl (kant) på bakkroppen, derav navnet.

Arten bør ikke forveksles med vår hjemlige, harmløse svartkjølsnegl, som jeg har omtalt i avisa tidligere i sommer. Sistnevnte har et tydelig hvitt bånd midt på sålen (under foten).

Lena Irene Kornbråten

Les også

Midt i Hønefoss var det plutselig hundrevis av snegler: – Slik holder du dem unna hagen, sier TV 2-Steven

Les også

Ekspertens råd: Slå til mot brunsneglen før du reiser på ferie

Justismord

– Jeg har fulgt Eirik Jensen-saker hele veien, og en ting lurer jeg på: Ingen saker med disse bevisene mot kriminelle hadde holdt i retten i dag, så da lurer jeg: Er det på grunn av at det er en politimann, for dette hadde ingen andre blitt dømt for. Skremmende å se hvor arrogante påtalemyndigheten er i denne saken, og blir rett, og slett lei meg over rettsvesenets håndtering. Skammelig, sier Per Kristian Hauan, som kaller seg støttespiller fra Asker.

Brenner du for noe? Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.