Vy har utviklet en funksjon som lar deg bestille, sammenligne priser og betale taxi fra en rekke taxiselskaper i Vy-appen, og følge taxiens posisjon i kartet.

Nå kan du også bestille taxi fra Ring Taxi og Hønefoss Taxi hos Vy.

De to taxioperatørene er positive til den nye satsingen, fordi det felles målet er gode kundetjenester.

– Vi har allerede kjørt turer som har blitt bestilt fra Vy-appen og kundene er veldig fornøyde med å kunne bruke dette, sier Runar Granstad, daglig leder i Ring Taxi.

– En viktig fordel er at de får oppgitt makspris for reisen, noe som gir forutsigbarhet.

Daglig leder i Hønefoss Taxi, Emil Nielsen, sier til avisen han ser fram til å samarbeide med Vy om enklere reiseplanlegging, særlig for reisende med tog.

Gir oversikt over taxitilbudet

Vy har fra før inngått avtaler med en rekke taxiselskaper på Østlandet, på Voss og Kristiansand og har som mål å gjøre taxitjenesten landsdekkende.

Der Vy har avtale med flere selskaper, som i Hole, Ringerike og Jevnaker, er det også mulig å sammenligne priser på tvers av selskapene.

– Med de nye samarbeidspartnerne våre i Hole, Ringerike og Jevnaker, har rundt 1,5 millioner innbyggere i Norge tilgang til å bestille taxi via Vy. Vi håper dette bidrar til å gjøre det enda enklere å reise kollektivt og planlegge reisen fra dør til dør, sier Synne Homble, konserndirektør for Mobilitet og reiseliv i Vy.

LES OGSÅ: Følger du disse tipsene kan du spare tusenvis av kroner i skatt i 2021 – selv om du er ute i siste liten

Nye regler

Fra 1. november kom det også nye regler for taxibransjen, som åpnet for at langt flere kan levere taxitjenester.

I tillegg til Hole, Ringerike og Jevnaker er tjenesten også lansert i Oslo, Asker, Bærum, Drammen, Hurum, Røyken, Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Follo, Vestfold, Grenland, Kristiansand og på Voss og Romerike. I tiden fremover jobber Vy med å få på plass avtaler med flere etablerte taxiselskaper.

LES OGSÅ: Dette er de viktigste endringene i arveloven

Tilbud til de som fortsatt trenger å reise

Koronakrisen har endret hvor mye hver og en av oss reiser. Men noen reiser må vi fortsatt ta:

– Vi trenger et godt kollektivtilbud, også når hverdagen vår og tiltak knyttet til korona handler om å reise mindre eller ikke reise i det hele tatt. Det er fortsatt viktig at de som har nødvendige avtaler og utfører samfunnskritiske funksjoner kommer seg trygt og enkelt dit de skal, sier Synne Homble.

Slik fungerer det

Gjennom Vy-appens taxitjeneste kan du sammenligne tilbud fra taxiselskapene på de stedene der Vy har avtale med flere selskap, bestille og forhåndsbetale taxituren i appen med Vipps.

Du ser hvor taxien befinner seg til enhver tid på kartet i appen.

Du betaler aldri mer enn oppgitt makspris, og betaler mindre hvis sluttsummen på taksameteret blir lavere enn makspris.

Kilde: Vy