Kom deg ut-dagen er et av de største arrangementene til Den Norske Turistforeningen. 155 arrangementer med forskjellig innhold går av stabelen over hele kongeriket.

Lek og læring

Lokalt skjer det altså på Petersøya.

– DNT Ringerike arrangerer i samarbeid med Fossen Friluft, Ringerike Sportsfiskerforening og Skiforeningens Lokalutvalg Ringerike blant annet skileik, aking, natursti, leker og bålkos forteller Vibeke Tjøm, daglig leder i DNT Ringerike.

– Her blir det gode muligheter for å holde varmen, møte andre barn og barnefamilier, leke, lære og være med på mange morsomme ting.

Målet er at flere folk skal ha gleden av å være ute og å bruke naturen.

– Kom deg ut-dagene er de største arrangementene vi har, og de gir en unik mulighet til å introdusere og inspirere enda flere til å være ute, bli kjent med DNT og å være med å teste friluftslivets gleder, sier Vibeke Tjøm, som oppfordrer alle til å ta turen til Petersøya og bli med på den nasjonale turdagen.

Kom deg ut-dagen holdes to ganger i året og har 10-års jubileum i år.

Skitur på Hadeland

Hadeland Turlag frister med skitur fra Mylla til Skjerpeløkka med aking.

– Det blir felles skitur til Skjerpeløkka med turleder. Løypa vil være merket og turen kan fint gås på egen hånd. Skituren er cirka tre kilometer hver vei og er ganske flat med en litt bratt bakke rett før vi kommer fram til Skjerpeløkka, opplyser Hadeland Turlag på sin hjemmeside.

På Skjerpeløkka tennes flere bål for grilling av god mat.

– Vi setter opp lavvo og tenner bål for dem som ønsker å varme seg litt. Det er en flott preparert akebakke her! Ta gjerne med akebrett hvis du har. Søppelsekker duger også veldig bra, både til barn og til voksne.