Gå til sidens hovedinnhold

«Den norske los» blir digital

Artikkelen er over 1 år gammel

I over 100 år har Kartverket oppdatert bokverket «Den norske los», som alle registreringspliktige skip er pliktige å ha om bord. Nå blir det slutt på det.

– De åtte tykke bøkene blir nå erstattet av en digital løsning som gjør hverdagen enklere for alle sjøfarende, inkludert fritidsflåten, opplyser Kartverket i en pressemelding.

Statens kartverk har jobbet i to år med å digitalisere farvannsbeskrivelsen «Den norske los», som er et supplement til sjøkartene og gir brukerne utfyllende informasjon om havner og farvannet de skal inn i.

– Dette er et stort og viktig digitaliseringstiltak som kommer brukerne til gode med raskere oppdateringer, mer relevant innhold og høyere kvalitet på dataene. Det er også et eksempel på hvordan Kartverket, som en offentlig etat, rasjonaliserer og effektiviserer driften og dermed utnytter offentlige midler på en bedre måte, sier kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup.

Kartverket er norsk sjøkartmyndighet og skal gjennom denne rollen bidra til en mer effektiv og sikker seilas i norske farvann.

Les også

Anne Cathrine Frøstrup slutter i Statens kartverk: – Har to nye jobbmuligheter

Kommentarer til denne saken