Gå til sidens hovedinnhold

Den gode starten fortsatte for Hønefoss BBK-damene

Hønefoss Basketballklubbs damer møtte Skjetten i sesongens andre 2. divisjonskamp i helgen.

Innsendt

Etter en meget god start forrige helg med seier mot Bygdøy, var det et spent lag som var klare til kamp mot et for laget ukjent lag, Skjetten. Laget manglet Sara Stojanovic og Lise Løken fra forrige kamp, men Emely Sofie Gjelstad fra jentelaget fikk prøve seg for første gang på dette nivået. Lise Løken, som er en meget viktig spiller for laget, ble erstattet av Anita D. Fegri.

Anita var med på HBBKs eliteserielag rundt årtusenskiftet, men har holdt seg i imponerende god form. Hun har vist gode takter på trening, og gjorde en god jobb for Lise.

LES OGSÅ: Seriestart og seier for basket-damene

Kampen startet helt supert med direkte scoring av Elin K. Gulbrandsen etter hoppballen. Damene viste en flott innstilling i starten og kjørte over fortvilte Skjetten-damer, og det hjalp ikke at de tok en timeout halvveis i perioden. Etter første periode sto det imponerende 0–19 på lystavla etter 9 p fra Inger-Lise Ruud, 4p fra Elin K. Gulbrandsen og Tuva Rotherud og 2p fra Sandra Kvamme.

Skjetten-damene fikk sine første 2p etter 2.35 av andre periode, og de kom nå bedre inn i kampen, samtidig som HBBK-damene ikke fortsatte helt i samme fokuserte modus. Perioden endte 11–7 til HBBK og en komfortabel ledelse på 30–7 halvveis.

HBBK-damene vant også den tredje perioden 15-13, mens et noe mindre intenst forsvar ga Skjetten-damene en opptur med at de vant den siste perioden 16–12. Likevel, med en solid seier på 57-36, var det et fornøyd damelag som kunne ta fatt på hjemveien med 4p på to kamper.

Damene som spilte med scoren i parentes: Elin K. Gulbrandsen (18p), Malene G. Høllo (2p), Emely Sofie Gjelstad (6p), Inger-Lise Ruud (15p), Tuva Rotherud (10p), Sandra Kvamme (2p), Anita D. Fegri (4p) og Ida Hamremoen.

Kommentarer til denne saken