«Den blomstertid nå kommer
med lyst og glede stor,
den kjære, lyse sommer
da gress og grøde gror.
Nå rører solens armer
ved alt som før var dødt,
de blide stråler varmer
og alt på ny blir født» ( Salme 841 i Norsk salmebok)

Liv og lys vinner over mørket

Det er vår i lufta. Den beste tiden på året. Det er håpets tid. Det er oppstandelsestid. Det er noe magisk med overgangen fra kulde og mørke til lys og varme. Alt som før var dødt, våkner til liv igjen.

Alt som før var brunt, blir grønt igjen. Fuglesang, frokost ute, av med vinterdresser og vintersko, det er lukten av syrin.

Våren vitner om hvordan liv og lys vinner over mørke og død. Gud som skapte himmel og jord, har ikke trukket seg tilbake og gjemt seg. Gud fortsetter å skape.

«De fagre blomsterenger
og åkrer rad på rad,
de grønne urtesenger
og trær som skyter blad,
hver blomst, hver spire minner
oss om å ta imot
det lys som alltid skinner
fra Gud, vår Skaper god»

Det beste med våren er å kunne løpe barbeint i graset. Nå som jeg selv har blitt mamma til to, er det noe av det fineste jeg vet om.

Små barbeinte barneføtter i det grønne graset. Våren handler også om lange kvelder foran bålpanna. Plukke blomster sammen med barna. Ingen hastverk. Bare nyte dagene, nyte solen. Spise is, leke og le. Det er våren for meg.

Guds gode skaperverk

Jeg gleder meg over Guds gode skaperverk. Tenk at alt rundt oss har Gud skapt. Tenk å få være del av noe så vakkert. Vi kan se hvordan alt i naturen henger så perfekt sammen. Det gjør at jeg tenker at det må være noe større enn jeg kan ane.

Så neste gang du er i skogen, ved vannet, når du hører og ser naturens egen oppvåkning, ta deg tid til å reflektere – og undre deg over Gud som; sender sin Ånd, skaper liv og fornyer jordens overflate!

En påminnelse

La naturen være en påminnelse om en Gud som alltid er rundt oss og nær oss.

Gud som fornyer jordens overflate er slett ikke gnien og tilbakeholden. Gud er raus. Gud lar sin godhet og skaperglede drysse ned over oss, år etter år. «Se, jeg gjør alle ting nye.» ( Åp 21,5)