Gå til sidens hovedinnhold

Dagligvarekjempe kaster seg på netthandel: Tar opp kampen med Meny og Kolonial

Artikkelen er over 1 år gammel

Koronakrisen har ført til en endring i måten vi handler på, og nå skal også Coop tilby hjemkjøring – over hele landet.

Nå skal det bli mulig å bestille matvarer på nett fra flere tilbydere, og i tiden fremover kan du få levert mat på døren også fra Coop sine butikker.

Kjeden har tidligere ikke sett lønnsomheten i netthandel av dagligvarer, men grunnet koronakrisen har de kastet seg rundt.

– Alle kan bestille matvarer og få de hjemkjørt, men utgangspunktet for etableringen er å hjelpe dem som er i karantene, eller de som er i en risikogruppe og ikke ønsker å bevege seg utendørs mer enn nødvendig, sier Bjørn Takle Friis, kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, til Nettavisen.

– Vi har jobbet knallhardt for å raskest mulig kunne lansere en enkel bestillingsløsning for våre kunder. Den vil i tiden fremover være under kontinuerlig utvikling når det gjelder brukervennlighet, vareutvalg og betalings- og leveringsløsninger, sier Coops konsernsjef Geir Inge Stokke i en pressemelding.

Det som skal være unikt med Coops tjeneste, sammenlignet med Meny og Kolonial.no, er at du kan få hjemlevert varene uavhengig av hvor i landet du bor.

Hjemlevering av dagligvarer fra Coop har blitt testet i Oslo-området, og nylig ble det også tilgjengelig i Stavanger og deler av Vestlandet.

- Fredag blir det tilgjengelig i andre deler av landet, og dette er en tjeneste vi etter hvert kommer til å ha i omtrent 90 prosent av Norge. Det vil nok være noen få små plasser hvor det ikke lar seg gjøre å tilby dette, sier Takle Friis.

En del av dugnaden

Han påpeker at tilbudet kommer fordi de er en del av norsk matvareberedskap, og de skal bidra i den nasjonale dugnaden.

– Det er ikke noe lønnsomhet i å starte med hjemlevering. Det er utrolig krevende. Men vi ser et voldsomt behov, og vi går inn i en fase nå hvor det kan bli flere folk som må i karantene og ikke kan gå på butikken, sier han. Snopesugne bergensere ringer pirattaxi for å kjøpe snus, brus og øl

Per i dag er det kun Meny og Kolonial, av de store kjedene, som tilbyr netthandel og hjemkjøring av matvarer, og de har opplevd svært stor pågang etter koronaviruset for alvor slo ut i Norge.

Etter å ha sett den store pågangen, hev Coop seg rundt og laget eget tilbud med hjemlevering.

– I utgangspunktet er det for å avhjelpe situasjonen vi er i, så vil tiden vise om dette er en løsning vi vil fortsette med etter koronakrisen eller ikke, fortsetter han.

Prisene vil være de samme som i butikken, og målet til Coop er å kunne levere matvarene dagen etter.

Kostnadskrevende

Leveringen av varer skal skje i samarbeid med Posten, og tjenesten kommer etter stor etterspørsel fra kunder, medeiere og ansatte rundt om i landet. Lokalt bryggeri leverer øl på dørene: – Jeg er veldig fornøyd

Det vil imidlertid koste Coop Norge en del å tilby hjemlevering, men hvor mye de får i utgifter, er Takle Friis foreløpig usikker på.

– Det vil gjenstå å se når vi ser hvor mange som benytter seg av dette, sier han.

– Det er kostnadskrevende både når det gjelder pakking og utkjøring, det ser vi på resultatene til dem som driver med dette allerede. Så dette er ren dugnad, påpeker han. Matbutikker i sentrum sliter: – Det er ganske trist å drive Lerøy Mat for tiden

Kommentarer til denne saken