Gå til sidens hovedinnhold

Dagligvarekjede går sammen med Europris

Artikkelen er over 2 år gammel

Europris inngår samarbeid med Iceland.

– Mange lurer på når vi kommer til deres region. Med dette samarbeidet når vi flere deler av landet mye raskere enn ved å etablere egne butikker. Det er veldig bra, sier Geir Olav Opheim, administrerende direktør i Iceland, til Nettavisen.

Iceland vil nå overta frysedisken til Europris-butikkene i Åsane i Bergen og i Moss, Europris' to største butikker, som en del av et prøvesamarbeid. Tidligere denne måneden inngikk de et tilsvarende prøvesamarbeid med Norges største bensinstasjonkjede, Circle K, også dette på to butikker.

– Europris kan passe bra for oss. De har plass til et større utvalg og større bredde enn Circle K, sier Opheim.

LES OGSÅ: Næringslivsleder etter Leiv Vidar-nedleggelsen: – Leieprisene i Hønefoss sentrum bør harmoniseres

Pizza og dessert

Han sier at det er snakk om over 60 produkter som får plass i butikken i første omgang. Varene hos Europris vil inkludere bestselgere som pizza, dessert og ferdigmat.

– Samtidig vil vi lære mer om hva slags produkter folk vil gjennom testperioden, sier Opheim.

Han sier at Iceland, som har fire butikker, og vil åpne en femte neste måned, blant annet selger veldig mye pizza, som du da altså også vil kunne få på Europris.

– Vi skal se hvordan samarbeidet går og følge med utover høsten, så får vi se om det blir utvidet til flere butikker. Det samme gjelder Circle K, sier Opheim.

– Planlegger dere å åpne flere egne butikker også i år?

– Ja, det er målet vårt, men ingenting er offisielt ennå, sier Opheim.

LES OGSÅ: DNB avvikler samarbeid med Posten 

Vil teste

Europris-direktør Jon Boye Borgersen understreker på sin side at de håper samarbeid kan gi dem et løft på frossenvarer der de har det.

– Vi har hatt frossenvarer før, men vi har ikke hatt et konsept bak det. Nå får et innhold som er mer tidsriktig og slik kundene vil da. Lykkes vi med det vil vi utvider til de andre store butikker som har frysedisker i dag, sier Borgersen til Nettavisen.

Omfanget er imidlertid begrenset. Det er snakk om rundt 10 av Europris 261 butikker som har frossendisker i dag.

– Det er de store butikkene i de store byene, i hvert fall i første omgang, hvis vi skal utvide utover de to første butikkene. Det er veldig volumkrevende og du må frigjøre plass fra andre ting. Dermed er det neppe aktuelt for hele kjeden, sier Torgersen.

Les også

Samme vare, samme butikk – prisforskjell: 251 prosent

 

Kommentarer til denne saken