Siden 1989 har de sunget i Hole kirke siste søndag før jul. Med mindre den faller på lille julaften -da er det forgående søndag- og det skal de i år også.

– Selvfølgelig! Og vi tar gjerne 30 år til, sier Jan Olav Knutsen, tenor med 12 års fartstid i koret.

Godt samhold

Det er korleder Anita Karlsrud helt enig i.

– Dette har blitt en tradisjon for mye av bygda. I år slipper vi å konkurrere med håndballfinale i VM eller EM også, sier hun.

Og forteller at de har måttet planlegge konserten rundt dette sportsarrangementet noen ganger i tidligere år.
Annethvert år har de med seg gjester, men de har alltid med seg Jevnaker Ungdomskorps og Stranden Musikkforening.

Derfor er det to dirigenter med på øvelsen i dag. Eirik Pladsen skal holde styr på musikerne og Ann Kristin Aanerud har ansvaret for de 55 stemmene i fire forskjellige toneleier.

Veteranpianist

Korets faste pianist Tove Hansen, er en av veteranene som har vært med fra begynnelsen.

– Vi er fra 30 til 80 år gamle og vi er en fantastisk fin gjeng. Vi tar vare på hverandre, ser hverandre og er der for hverandre. Alle får lov til å blomstre, erklærer lederen.

De har også vært på mange fine turer sammen og har blant annet sunget i Edinburgh Katedralen, Saltgruvene i Krakow, i midnattssol på Senja, i Liverpool Katedralen og i Riga og Tallinn.

Erfarne sangere

På søndag er repertoaret noen faste, men mange nyinnøvde sanger. Hvis du vil komme i rett julestemning i helgen, får du kjøpt billetter til konserten fremdeles, og mens du sitter der kan du tenke på at det førsteåret gjengen i Da Capo holdt førjulskonsert så: Ble NHO opprettet, De Lillos utga «Hjernen er alene», Dalai Lama vant Nobels fredspris. Jan P. Syse var statsminister og Hans Andersen var ordfører i Hole kommune.

Det har rent litt vann i elven siden, men det er desto bedre å høre på.