Gå til sidens hovedinnhold

Christoffer (31) fra Hønefoss vant første utgave av Vikerfjell Challenge

I helgen ble det arrangert Vikerfjell Challenge 2020, et terrengløp på Vikerfjell med forskjellige distanser og flere utfordringer med mange løpsglade deltakere i alle aldre.

Innsendt

Vikerfjell Challenge gikk i variert terreng med både kombinert grusvei, skogsstier, myrområde, oppover og nedover med mye fin natur på veien. Løpet besto av tre forskjellige distanser hvor alle gikk i mål på Skarrudsetra. 3-kilometeren var den korteste løypa og den startet på Elsrudsetra. 11-kilometeren startet på Tosseviksetra. 21-kilometeren, den lengste løypa for de mere erfarende, startet på Ringerudsetra og hadde målgang på Skarrudsetra som de to andre.

Det var totalt hele 145 deltakere på løpet som ble arrangert for første gang i år. Håpet er at dette kan bli en tradisjon fremover de neste årene også. Løpet ble arrangert av Vikerfjell Forum AS.

Gode tilbakemeldinger

– Det har vært masse positive tilbakemeldinger etter vårt første løp. Vi kommer til å arrangere på nytt neste år, og gleder oss allerede, sier arrangøren.

Vikerfjell Forum AS er et samarbeid for å fremme fjellområdet til glede for brukere og hytteeiere.

LES OGSÅ: Mia (33) og venninnene nektet å la korona stoppe tradisjonen: – Vi er vel over gjennomsnittet glade i å bevege oss

3-kilometeren som gikk fra Elsrudsetra til Skarrudsetra var det mange deltakere som gjennomførte med glans. Den raskeste gutten ble Frithjof Hasund på imponerende 12:31. Det holdt til gull i klassen. Den raskeste jenta var ikke mange sekundene bak. Med tiden 12:50 var det Anna Kristiansen Midtbø som kapret sølv i klassen. Tredjeplassen gikk til Filip Hasund bare åtte sekunder bak Anna.

11-kilometeren som startet på Tosseviksetra hadde mange blide deltakere som var klare for å ta seg igjennom løypa. Vinneren av klassen ble Lars Grønlund med en god tid på 51:04. Nora Sanness var raskeste dame og løp inn til andreplass i klassen med imponerende 51:40. Tredjeplassen i klassen på 11-kilometeren ble Tord Haflan på 58:46.

Variert terreng

21-kilometeren bød på flere utfordringer i et variert terreng helt fra Ringerudsetra og til Skarrudsetta. Raskeste gutt i den lange løypa, med en imponerende tid, var Christoffer Hagen med tiden 1:29:01. På andreplass, like i hæla på vinneren, kom Håvard Djupedal på 1:30:46. Litt bak, men ikke langt. Tredjeplassen tok Geir Olav Larsen på tiden 1:37:04. Raskeste dame på 21-kilometeren ble Ingeborg Dahl på tiden 1:45:25.

– Til å være første gang må jeg si arrangøren har gjort en meget god jobb med Vikerfjell Challenge. Alt fra påmelding, merking av løyper, drikkestasjoner til transport av løpere og bagasje gikk over all forventning. Det var bare synd banketten ble avlyst, men det er jo forståelig frem til tilstandene er litt mer normale. Jeg regner med at det blir gjentakelse av suksessen neste år, for dette løpet har livets rett, sier Christoffer Hagen (31) fra Hønefoss.

Les også

Derek ga bort hele omsetningen: – Det minste vi kan gjøre

Slik oppsummerer han løypa:

– 21-kilometeren var variert og fin, med litt over halvparten på grus og resten på sti. Her fikk man virkelig utfordret løpesteget og styrken i beina i stigningene opp mot Veslefjell og i de seige myrene mellom Tossevik- og Skarrudsetra. Traseen gikk over store deler av Vikerfjell og sammen med strålende vær fikk Ringerikes høyfjell vist seg fra sin beste side, sa vinneren.

Heiet fra uteserveringen

Han løp sammen med Håvard Djupedal store deler av løpet, men dro fra mot slutten.

– På de tre siste kilometerne på grus inn mot mål var beina rimelig mørbanket etter de seige Vikerfjellmyrer og jeg løp mest på energien fra frykten for å bli tatt igjen på slutten. Men det holdt helt inn og jeg kunne sette meg på uteserveringen på Skarrudsetra og heie resten i mål. Det var skikkelig gøy å delta og ikke minst vinne den første utgaven av Vikerfjell Challenge, sa en strålende fornøyd Hagen.

Henny Maria Hall (40) og Hanna Hjertaas (14) var også fornøyde etter å ha fullført 21 kilometer.

– Det var et krevende og utfordrende løp på grusveier og i terreng. Vi opplevde en spennende reise gjennom Vikerfjell med fantastisk vær og god stemning i løypa. Det var et imponerende apparat som sørget for at alle rammene rundt arrangementet var dekket! For meg var løpet en utrolig bra opplevelse. Gruet meg litt da jeg visste det ville bli varmt og krevende terreng, men det var utrolig artig å delta. Jeg gleder meg allerede til neste år. Jeg var så heldig å få løpe med Hanna på hennes første halvmaraton og det at hun bare 14 år gammel gjennomførte dette med glans var veldig moro. Vi storkoste oss tross varmen, sa Henny etter løpet.

Sprek 14-åring

Hanna på 14 år gjennomførte også løpet med stort pågangsmot.

– Det var veldig varmt men også veldig gøy. Det var en challenge som jeg aldri har prøvd før men en challenge jeg antakeligvis vil prøve igjen. Det var mange som heiet og de kunne dukke opp hvor som helst i løypa, og det ga mye motivasjon. Det var langt og vondt til tider men en opplevelse jeg kommer til å huske som veldig gøy, slitsom og mestrende, sa Hanna Hjertaas.

Kommentarer til denne saken