Gå til sidens hovedinnhold

Christian og Marcus imponerte Venstre-topp: – Dette kan brukes flere steder i landet

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er veldig interessant å lære om Unginvest. Denne modellen kan brukes flere steder i landet, sier stortingsrepresentant Guri Melby (V).

Sammen med nestleder i Viken Venstre, Sissel Urke, har hun vært i Hønefoss og sett nærmere på Unginvest AiB, som er et tilbud til ungdom.

– Noen trenger et ekstra år, enten før de begynner på videregående eller underveis, og Unginvest er et godt eksempel på hvordan dette kan gjøres. Jeg er imponert over dette arbeidet, ikke minst elevsynet, som bidrar til å løfte den enkelte ungdom, sier Melby, som er medlem i utdannings- og forskingskomiteen på Stortinget.

LES OGSÅ: Fra 175 til fire fraværsdager på ett år

Lokalt vertskap

På Unginvest-avdelingen på Risesletta møtte hun elevene Christian Kjærvik og Marcus Berger Fagereng.

Styremedlemmer i Ringerike Venstre, med Helge Stiksrud i spissen, var vertskap under Hønefoss-besøket.

– De sentrale politikerne ba seg selv hit for å lære om skolehverdagen, og for å få innspill til skolepolitiske saker, sier Stiksrud til Ringerikes Blad.

LES OGSÅ: Fra Sør-Korea til Hønefoss for å lære

Ut av Oslo-gryta

– Det er positivt at rikspolitikerne kommer ut av Oslo-gryta, og reiser rundt for å få impulser som de ikke nødvendigvis får i det daglige arbeidet på Stortinget. Det hadde imidlertid vært ønskelig om slike besøk fordelte seg jevnt utover hele valgperioden, sier han.

– Hva har Venstre bidratt med inn i regjeringserklæringen når det gjelder ungdom som trenger tilrettelagt tilbud?

– For Venstre var det viktig å sikre muligheten for et 11. skoleår, et tilpasset år for elever som trenger det. Og vi er veldig glade for at det nå er enighet om det mellom alle regjeringspartiene. Spesielt at dette året skal være fleksibelt, og ikke bare et ekstra skoleår, er viktig, sier Stiksrud.

Les også

Marius (18) og Eirik (20) fikk en grunn til å stå opp om morgenen

Ikke helt A4

– Buskerud fylkeskommune er et foregangsfylke når det gjelder dette tilbudet, og Ringerike er en av fem kommuner i Buskerud som har Unginvest-avdelinger. Dette er utvilsomt et godt og fleksibelt tilbud til ungdom som ikke er helt A4, og det fører til at frafallet i skolen reduseres, sier han.

Skolepolitikerne var også innom nye Benterud skole og Hønefoss videregående skole under besøket i Hønefoss.

Dette er Unginvest

UngInvest AIB (Arbeidsinstituttet i Buskerud) er et styrkebasert og praksisnært læringssted for ungdommer som for en periode trenger et annet tilbud enn den ordinære videregående opplæringen.

UngInvest jobber med et styrkebasert tenkesett. Tenkesettet heter Appreciative Inquiry (AI) og bygger på positiv psykologi.

I løpet av et skoleår er 170 -180 ungdommer i UngInvest og det er kontinuerlig inntak.

UngInvest har flere verkstedstilbud: Trearbeid, mekaniske fag, kantine- og catering, media, salg, service og design og håndverk. I tillegg gis det tilbud om opplæring i norsk, matematikk, engelsk, data og samfunnsfag. 

Kilde: Buskerud fylkeskommune

Kommentarer til denne saken