Gå til sidens hovedinnhold

Byutvikling på timeplanen

Artikkelen er over 6 år gammel

120 elever fra Ringerike videregående skole og Hønefoss videregående skole var fredag samlet til Gründercamp på Comfort Hotel Ringerike.

Blant bidragene ble åtte grupper valgt ut til å presentere sine løsninger for å involvere ungdom i utviklingen av Ringeriksregionen og trekke dagens unge tilbake til regionen etter endt utdannelse, en problemstilling som tidligere samme dag ble blitt lagt fram av Ringerike utvikling, ved daglig leder Jørgen Moe.

Løsninger for framtiden

Initiativtageren for årets gründercamp, Andreas Wengen, næringsutvikler i Buskerud Fylkeskommune, fortalte at tanken bak prosjektarbeidet også handler om å knytte tetter bånd mellom skolene og det lokale arbeidslivet:

 - Vi ønsker at framtidens kulturarbeidere skal lære å tenke næring, med tanke på at elevene som er her i dag har kulturfag på timeplanene. Samtidig ønsker vi å engasjere ungdommene, slik som i dag.

Og ungdommene ble engasjerte. Spennende ideer for hvordan Hønefoss by kan utvikles ble lagt fram, blant annet forslag til plassering av studentboliger, en fornøyelsespark, utvikling av Schjongslunden og gratis buss for studenter.

Jentene hevdet seg

Juryen valgte ut tre bidrag, hvor forslaget «Ringeriksappen» ble tildelt tredjeplass og forslaget «Byspiren» på plassen foran.

Begge gruppene fikk pengepremier fra Buskerud Fylkeskommune. Det aller beste forslaget var i følge juryen tanken om å tilby et eget skolefag, hvor lokalt engasjement og felles møtesteder sto sentralt.

Skolefaget hadde fått arbeidstittelen EMUF. Vinnergruppen besto av fem dyktige jenter fra Ringerike videregående skole:

- Jenter i 2014 er enestående enere på alle arenaer, og gruppen som vant ga en fantastisk presentasjon, hvor de tok i bruk moderne presentasjonsverktøy. Ideen var også innovativ og inkluderende, sa Moe.

Engasjement - i skoletiden

Vinnerne selv hadde følgende å si:

- Vi ble veldig overrasket over at forslaget vårt ble kåret til det beste. Ideen kom fram ved at vi ikke kunne se at våre muligheter til å påvirke kunne skje utenfor klasserommet, fortalte Marthe Bøe Rustand.

Gruppen besto for øvrig av Ida Larsen, Felicia Gruer, Kristine Kverndalen og Mari Tronrud.

Hovedpremien var en middag på Sundvolden Hotel, kinobilletter og et samarbeidsprosjekt med Ringerike utvikling, som ønsker å se på muligheten for å ta ideen et steg videre.

Juryen besto foruten Jørgen Moe av Anja Stenslette (Ringerike utvikling) Tor Arne Johnsen (lærer og selvstendig næringsdrivende). Sonja Bordewich (leder av Innovasjonsløftet Ringerike), Yngve Ruback (musikk- og kulturskolelærer), Sevde Akpolat (Buskerud Fylkeskommune) Bjørn Johansen (fylkesfotograf i Buskerud Fylkeskommune),Cecilie Laeskogen (Sundvolden Hotel), Anders Wengen (Buskerud Fylkeskommune).

LES FLERE SAKER OM BYUTVIKLING

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.