Gå til sidens hovedinnhold

Svenn Bagaasen: En velforening for bare noen få?

Artikkelen er over 4 år gammel

I dette leserinnlegget stiller Svenn Bagaasen en rekke spørsmål til Nordsia Vels styreleder, Jens E. Fjeld.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I fjor høst ble Nordsida Vel stiftet, og hvis jeg ikke tar helt feil gikk man ut med at det skulle være et mål å få noe rundt 500 medlemmer.

Stiftelsen av velforeningen er et flott tiltak, og det er helt nødvendig for å ivareta beboernes interesser i det aktuelle området.

Men hvor går grensen for medlemsskap og hvor mange medlemmer har velforeningen nå? Vi har allerede et par velforeninger på nordsida, nemlig Holttangen Vel og Hønsand og Omegns Vel, og begge fungerer godt i de områdene som er aktuelle for deres virksomhet.

Jeg har ikke meldt meg inn i Nordsida Vel, selv om jeg har bodd på nordsida i alle år. Årsaken er at jeg tror denne velforeningen er beregnet på beboerne i området ved Nordre torg, som for eksempel Hammerbrogaten, Lagesensgate, Ankersgate, Strandgata, nedre del av Hønengata og Torvgata.

Eller tar jeg feil?

Hvem er for øvrig i styret i Nordsida Vel? Det er den selvutnevnte lokalhistoriker Jens E. Fjeld som representerer foreningen i de aller fleste avisinnlegg, mens andre igjen stiller opp når det er snakk om byggeplanene for området ved den tidligere handelsskolen.

Men jeg synes Jens E. Fjeld og Nordsida Vel burde være vel så mye opptatt av hva som skjer med Riddergaarden, den verneverdige bygningsmassen som vel står i ferd med å råtne på rot.

Jens E. Fjeld hadde et innlegg forleden dag, der han hevdet at arkitektplanene for Øya-området og Tippen ikke holder mål.

Han mente at arkitektene ikke kjente godt nok til byens gamle historie. Det er hard kost, Jens!

At Jens E. Fjeld har klare innsigelser er imidlertid greit nok, og mange er nok enig med ham i at vi ikke må få for mye høyhusbebyggelse. Dette får bare gå si gang, og det er et tema som sikkert blir i fokus når politikerne skal ta den endelige avgjørelsen når den tida kommer.

Men jeg synes Jens E. Fjeld og Nordsida Vel burde være vel så mye opptatt av hva som skjer med Riddergaarden, den verneverdige bygningsmassen som vel står i ferd med å råtne på rot.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken