Handelsskolens bygg i Hammerbrogaten 9 i Hønefoss, har gjennom flere år gjennomgått en del forandringer.
Fasaden var opprinnelig ren tegl, som siden har blitt slemmet, malt og påført noe struktur. Vinduene har blitt skiftet, og trapp og dør på hjørnet er fjernet.
Det har aldri vært noe meieri i dette bygget, og dem som taler varmt om å bevare den gamle fasaden for å sikre noe av byens og ikke minst nordsias gamle sjel, kan neppe kjenne historien godt nok!

LES OGSÅ: Ikke bærekraftig å bevare fasaden

Ville rive

Hvorfor har Jan Solberg betalt rundt 16 millioner kroner for den tidligere handelsskolens bygninger? Selvsagt for å rive bygningsmassene og føre opp en rekke leiligheter for mange mennesker i et attraktivt strøk. Og hvorfor gikk flertallet i Hovedkomiteen for areal- og miljø inn for prosjektet?
Selvsagt fordi medlemmene av dette fagutvalget, som tidligere var mer kjent under navnet bygningsrådet, mente det er et godt prosjekt.
At et enstemmig formannskap så «parkerer» fagutvalgets vedtak og sier nei til riving, forundrer meg. Kom det noe nytt på bordet i tiden mellom de to møtene som vi ikke kjenner til?

Kraftverket

Som pensjonert murmester, er jeg glad i gammelt murverk. Til eksempel kan nevnes buene på Ringerike Stormarked, det gamle kraftverket og det gleder meg at Haakon Tronrud har sagt at han vil beholde noe av de gamle byggene på sagtomta.
Til Jan Solberg vil jeg bare si: Send inn en ny søknad angående prosjektet i Hammerbrogaten 9, slik at formannskapets medlemmer får en mulighet til å gjøre om sitt nei-vedtak.
Det er som kjent ingen skam å snu, bare man gjør det i tide!
En riktig god jul til dere alle.