– Urettferdig at det går på bekostning av bygda vår

Rune Hagen er med i gruppa som vil ha stans i salgsprosessen for stadionområdet på Veme.

Rune Hagen er med i gruppa som vil ha stans i salgsprosessen for stadionområdet på Veme. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det var med stor forundring og skuffelse jeg fikk greie på at fotballbanen og klubbhuset («folkets hus») her på Veme skulle selges.

DEL

LeserbrevSoknedalen IL hadde altså fattet en beslutning om at dette skulle skje, og at pengene skulle tilfalle nye fasiliteter på Sokna.

Jeg, som de aller fleste Veme-borgere, har liten eller ingen tilknytning til Soknedalen IL, siden vi av geografiske grunner heller ser «nedover» til Heradsbygda og Hønefoss. Vi er av den grunn ikke medlemmer av Soknedalen IL.

Det var gjennom Soknedalen Idrettslag at medlemmer ble informert om salgsprosessen.

Når idrettslagets styreleder Per Inge Johansen da uttaler til Ringerikes Blad at Soknedalen « ... hele veien har informert om prosessen» og at «Veme-folk har hatt rikelig anledning til å uttale seg om saken», anser jeg dette som både misvisende og arrogant.

Det er på det rene at vi her på Veme ikke fikk vite om Soknedalens planer før vi tilfeldigvis så det i Ringerikes Blad i november 2014.

LES MER: Bygdekamp om Veme stadion

SIL i Aftenposten

For en god stund tilbake kunne man lese i Aftenposten at Soknedalen Idrettslag selv påpekte viktigheten av at barn har mulighet til å utfolde seg sportslig i nærmiljøet.

Thomas Lian, som var daværende fotballtrener for idrettslagets 10-12 åringer uttalte misnøye med fasilitetene de hadde til rådighet.

«Soknedalen IL er det du ser her. Det er gymsal på vinteren. Det er det vi har å bruke», uttalte han. Videre la Lian vekt på betydningen av gode fasiliteter:

«Det er sikkert mange her som kunne blitt toppspillere, men vi har ikke muligheten til det. Fordi vi har de fasilitetene vi har. Det er egentlig litt trist.»
Når man i dag ser disse uttalelsene i lys av at vi her på Veme nå står i fare for å miste bygdas fotballbane og klubbhus grunnet Soknedalens ILs egoistiske handlinger, så blir dette et gedigent paradoks.

– Urettferdig

Det er flott at Sokna får bedre fasiliteter til å drive idrett, men det føles veldig urettferdig at det går på bekostning av bygda vår.

Jeg har selv en karriere bak meg som toppfotballspiller, og har sammen med tidligere landslagsspiller og tvillingbror Erik flere ganger påpekt hvor viktig Vemes fotballbane var for vår utvikling og senere karrierer.

Samarbeidet mellom Veme og Sokna skulle baseres på blant annet lojalitet og demokrati. Det står nedfelt i paragraf 1 i avtalen som ble signert mellom bygdene.

Lojalitet?

Hvor er Soknas lojalitet til Veme? Etter min mening finnes den ikke. Et virkemiddel politikere tar i bruk i demokratier er folkeavstemninger.

Dette gjøres i saker man mener er så viktige at hele befolkning må bli hørt. For et idrettslag mener jeg at en prosess som innebærer salg av en fotballbane og et klubbhus må falle inn under kategorien «viktig».

Hvorfor vektla ikke Soknedalens styre hva vi her på Veme mener?

De var jo fullstendig klar over at omtrent ingen av Vemes borgere er medlemmer; det er bare å se på medlemslisten.

Ti minutter på innmelding

Er virkelig «salgsvedtaket […] i tråd med bestemmelsene om hvordan verdiene skal forvaltes», slik Per Inge Johansen uttaler til Ringerikes Blad?

For å kunne påvirke salgsprosessen så enkelte av oss på Veme nødvendigheten i å melde oss inn i Soknedalen IL.

Det er ingen hemmelighet at dette ble gjort for å påvirke årsmøtet som holdes 18. mars.

For å understreke Soknedalens arroganse viser jeg til hvordan de holdt tilbake innbetalingen av medlemskontingenten, slik at vi ikke skulle ha innflytelse på nevnte årsmøte.

Nettopp fordi man må ha vært medlem i minst én måned fra betalt kontingent for å ha innflytelse i idrettslaget.

Flere av oss som hadde meldt oss inn fikk innbetalingen sendt på epost like før midnatt 18. februar.

Vi hadde altså 10 minutter på oss til å betale medlemskontingenten. Tilfeldig? Neppe.

– Møt opp i kveld

Hvilket idrettslag sender ut betalingsfrister for kontingenter nærmere midnatt? Jeg anser dette som Soknedalen ILs måte å frata Vemes innbyggere en siste mulighet til å påvirke salgsprosessen av bygdas fotballbane og klubbhus.

Jeg håper virkelig folk står opp for Veme nå og møter opp på allmøtet som holdes i kveld på Vemes klubbhus. Et møte der Soknedalen IL avslo vår invitasjon til deltakelse.

Engasjement fra folk er eneste mulighet for å hindre total overkjørsel av Veme i regi av Soknedalen IL.

LES FLERE INNLEGG:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags