Gå til sidens hovedinnhold

Bussavgangene snart tilbake som normalt – nesten

Artikkelen er over 1 år gammel

Brakar øker antall avganger igjen når skolene åpner 1.–4. trinn mandag 27. april, men det er noen unntak.

Mandag åpnes skolene for elever som går i første til fjerde trinn. I en pressemelding skriver kollektivselskapet Brakar at de samtidig gjenopptar det meste av sin kjøring, skriver Røyken og Hurums Avis.

– Ordinære linjer vil gå tilbake til normale rutetider som gjaldt før vi reduserte avganger på grunn av korona. Det gjør at de fleste ordinære avganger inklusive skoleavganger vil kjøres igjen fra mandag 27. april, skriver salgs- og markedssjef, Kjersti D. Nordgård i en pressemelding.

Ingen ekstrabusser

Selskapet anbefaler de reisende å bruke reiseplanleggeren på deres hjemmeside eller appen Brakar Reise.

Nordgård sier at det også er noen unntak hvor det fortsatt ikke kjøres, blant annet nattbussavganger.

– Det går heller ikke ekstrabusser på avganger der det ikke er nødvendig, fordi det er vesentlig færre elever, og avganger som kun kjøres til ungdomsskoler.

I tillegg skal linje 200 Hønefoss – Oslo fortsette å kjøre fellesferieruter. Avgangen klokken 04.30 fra Hønefoss med retur fra Oslo klokken 06.00 kjøres fra 27. april.

Les også

Nå åpner Roy snart skolen igjen: – Kan hende elevene må starte til forskjellige tider om morgenen

Holde avstand

I bussene vil forreste seterad være stengt, og påstigning skjer gjennom dørene på midten eller bak.

– Utover dette gjelder de samme reglene som har vært praktisert mens det har vært redusert kjøring. Reisende skal holde så god avstand som de klarer til hverandre, i minst mulig grad berøre ting i eller på bussen, sier Nordgård.

Helsedirektoratet jobber nå med å utarbeide nasjonale retningslinjer for kollektivtrafikken. Frem til disse er klare sier Nordgård at de retter seg etter de gjeldende generelle retningslinjene.

– Vi ønsker fortsatt at publikum bruker Brakar Billett som betalingsmiddel. Det er både den enkleste og billigste måten å betale på, og den måten som best begrenser potensiell smitte.

Råd

Hun ber alle foreldre gjøre seg kjent med veilederen fra Kunnskapsdepartementet som viser råd om skoleskyss.

– Brakar har dialog med kommunene for å sikre at skoleskyssen foregår på en trygg måte. Det er svært viktig at alle barn fortsetter å følge rådene fra FHI. Bussene blir vasket grundig hver dag for å ivareta smittevern best mulig.

Kommentarer til denne saken