Gå til sidens hovedinnhold

Brageprisvinnende forfatter Nina Lykke gjester Ringerike bibliotek

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt


Tirsdag kveld inviterer bibliotekarene Randi og til arrangementet «Fram fra bokhylla» i Ringerike bibliotek. Med seg på laget har det også Aasmund som en av bibliotekets faste lånere. Det blir en litterære kveld hvor godbiter fra bibliotekets rikholdige samling trekkes fram i lyset, og vi får storfint besøk av forfatter Nina Lykke. Har du ikke fått lest noe av denne forfatteren enda, har vi god tro på at du får lyst til det hvis du dukker opp tirsdag kveld. Lykke fikk sitt store gjennombrudd som forfatter i 2016 med romanen «Nei og atter nei». I vinter kom «Full spredning – en legeroman» ut, og romanen har toppet salgsstatistikkene i flere uker alt. Kritikernes lovord er mange, og Lykke fikk nylig Brageprisen for denne romanen.

Vi legger opp til en litterær hyggekveld i Ringerike bibliotek tirsdag kveld. Det vil bli presentert et knippe bøker passende for lange mørke vinterkvelder. Kriteriene som ligger til grunn for anbefalingene er nok noe ulike etter hvem av oss som anbefaler dem. Smaken er som baken som ordtaket sier, men et felles kriterie er at språket må sitte. Et utvalg av årets bøker, noen eldre godbiter, noen nobelprisvinnere, noen dikt, men flest romaner vil bli presentert.

Forventningen er stor til forfattermøtet med Nina Lykke. Romanen «Full spredning» er Nina Lykkes fjerde bok. Hun fikk sitt store litterære gjennombruddet med «Nei og atter nei» i 2016, og den er trykket i hele 61 000 eksemplarer her hjemme – og er blitt en salgssuksess i Sverige og Tyskland.

Full spredning er en annerledes legeroman, og handler absolutt ikke om kreft som kanskje er det første folk tenker på når de leser tittelen på boka. Brageprisjuryen leser den som en skarp og godmodig kommentar til et samfunn der velstand og overflod har gjort oss kravstore og dvaske. Lykke har en skarp penn, men får likefult leseren til å le høyt. Hun fikk Dagens Næringslivs kritiker til å skrive følgende: «Lykkes utroskapsroman burde skrives ut på blå resept».

Kommentarer til denne saken