– Selg sentrale tomter til boligbyggelaget | Olav Bjotveit

VIKTIG: Steinar Hybertsen har mange interessant synspunkter på byutviklingen, skriver Olav Bjotveit i dette innlegget.

VIKTIG: Steinar Hybertsen har mange interessant synspunkter på byutviklingen, skriver Olav Bjotveit i dette innlegget. Foto:

Av

Sentrale tomter i Hønefoss bør selges til boligbyggelaget, for å holde boligprisene nede, mener Olav Bjotveit.

DEL

LeserbrevI Ringerikes Blad mandag 19. november har Steinar Hybertsen mange interessante synspunkter på byutvikling og boligbygging.

Han mener blant annet at prisene på nye boliger i byen er blitt så høye at ungdom ikke har råd til å kjøpe egen leilighet.

Dette fører til at hovedtyngden av dem som kjøper bolig, er eldre folk med god råd og som handler lite for de har alt de trenger. 

Manglende omsetning

Butikkeierne opplever manglende omsetning som følge av at ungdom ekskluderes fra boligmarkedet. Hønefoss er i ferd med å utvikle seg til å bli en pensjonistby med et klassedelt boligmarked.

Hybertsen etterlyser en mer aktiv holdning fra politikerne for å gjøre byen mer attraktiv for ungdom, herunder billigere boliger.

Byplanlegger Inger Kammerud kommenterer Hybertsens synspunkter i avisen dagen etter, og lover tiltak for bygging av rimeligere boliger. Hun nevner ikke hvilke tiltak. Jeg vil derfor foreslå et tiltak som kan bidra til rimeligere boliger i sentrum.

Stor tomteeier

Kommunen er en stor tomteeier i byens sentrum. Disse tomtene blir i hovedsak brukt til parkeringsplasser. I forbindelse med det pågående arbeidet med å utforme en overordnet byplan, bør en del av disse tomtene selges rimelig til Ringerike Boligbyggelag.

Boligbyggelag er organisert etter andelslagsprinsippet, det til vi et non-profit selskap som skal selge til selvkost. På den måten kan vi få boligpriser på et nivå der ungdom får råd til å kjøpe seg leilighet i sentrum.

Olav Bjotveit


 

P-PLASS: Wagner-tomta ved DNB og bussgata er en av de kommunale eiendommene i sentrum.

P-PLASS: Wagner-tomta ved DNB og bussgata er en av de kommunale eiendommene i sentrum. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags