Vi er i en trivelig enebolig på Klekken, hvor hele stua har blitt forvandlet til et kombinert lekerom, kjøkken og soverom for fire pelskledde kjæledyr.

Også åtte andre katter har fått mat og omsorg hos Silje Gundersen, som gjennom Dyrebeskyttelsen avdeling Ringerike åpner hjertedørene for de små.

Alle åtte nå fått nye hjem, så nær som én, som fikk lov til å bli. Kattungene i stua skal også til nye hjem, men før de kommer så langt må de sosialiseres.

Dyrevelferd

For det krever sin katt å bli god menneskevenn. Omvendt går det tilsynelatende lettere. Ungdommene i huset bidrar i stor grad til dyrenes velferd.

– Jeg kunne ikke gjort det uten disse to, de er til stor hjelp, roser mamma Silje henvendt datteren Mina (snart 13) og Mathias (14).

– Det er virkelig tidkrevende, og ikke for alle. Men for oss har det vært viktig å hjelpe til når Heidi (Halvorsen journ.anm.) har behov for temmehjem. Dessuten er det veldig givende. Jeg mener, se på disse her! sier hun og smiler.

Tidligere NOAH-aktivist og dyrenes store beskytter i Ringerike, Heidi Halvorsen, opplyser at det per i dag er tre temmehjem i distriktet. Disse har en viktig rolle.

Dersom de ikke lykkes med å få kattene klargjort og egnet for et vanlig hjem, får de likevel leve godt, men da som gårdskatter eller låvekatter. De kan rett og slett ikke bli huskatter.

Varme hjerter

Men det handler først og fremst om livets start. For den kan ha vært svært tøff for mange dyr.

– I Hønefoss sentrum finnes svært mange katter som lever i kolonier. Som er hjemløse, og ville. Dette er ikke sunne dyr, og kan by på utfordringer. Her er det viktig at folk tar kontakt med oss dersom de ser dyr som ikke har det bra, forteller hun.

Dyrebeskyttelsen har egen gruppe på Facebook hvor det stadig publiseres bilder av dyr som trenger en hjelpende hånd.

Det finnes mange dyrevenner der ute. Veldig mange.

En venn i nøden

En svart, hvit og særdeles kosete gutt, Sylvester, er også tatt under Gundersens vinger.

I skrivende stund er han på «date» med et menneske, som kanskje skal bli hans nye bestevenn. Kanskje for alltid?

For det er vanskelig å si nei til en sånn sjarmør. Journalisten fikk mest lyst til å putte ham i veska og løpe.

Dyrebeskyttelsen Norge Ringerike

Frivillig organisasjon.

Jobber for human behandling av ville og tamme dyr.

Kontaktperson: Heidi Halvorsen

Telefon: 980 47 212

Epost: [email protected]