Gå til sidens hovedinnhold

Blokkfelt ved Klekken | Inge Skavhaug

– Alle vi som bor i området, og er motstandere av blokker på bondelandet, håper formannskapet følger rådmannens innstilling, skriver Inge Skavhaug

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva tenker du på, Hjalmar Sørgård? 118 boenheter i Borgerenga, de fleste i blokker som plasseres høyest i terrenget. Høyde på blokker opp til seks etasjer, som betyr en gesimshøyde (ca. takrenna) på 18–19 meter.

LES OGSÅ: Her vil Hjalmar bygge blokker og 118 boenheter: – Jeg regner med at vi får protester

Strider mot ønskene

Dette er i strid med grunneier og selger Johan Bergsunds ønske, som er maks 50 boenheter og et par mindre leilighetsbygg, lik Nordberg terrasse ovenfor Klekken.

Du kaller Johan (eller Strammern, som han kalles) «grunneier og kamerat» i artikkelen fra oktober i Ringerikes Blad, der du hevder at folk ikke vil bo i enebolig, men i leiligheter i framtida.

Jeg tror nok du må sløyfe «kamerat» i framtida, Hjalmar. Heretter er det nok kun «selger Johan Bergsund».

En takk til politikerne

En stor takk til rådmannen og flere politikere som går mot denne raseringen av et bestående eneboligområde på landet, blant andre Lise Bye Jøntvedt, Tove Mette Pedersen og Stein-Roar Eriksen.

De poengterer at planforslaget fra Hjalmar & co. er i strid med kommunestyrets vedtak fra 2013, da kommuneplanen ble vedtatt.

Alle vi som bor i området og er motstandere av blokker på bondelandet, håper og tror formannskapet følger rådmannens innstilling og avviser Hjalmar Sørgårds blokkfeltutbygging.

Kommentarer til denne saken