Bjørnis skal på turné i barnehager

POPULÆR: Det var lange køer for å få hilse på brannbamsen Bjørnis under åpen dag på brannstasjonen i fjor. Nå skal Bjørnis oppsøke utvalgte barnehager..

POPULÆR: Det var lange køer for å få hilse på brannbamsen Bjørnis under åpen dag på brannstasjonen i fjor. Nå skal Bjørnis oppsøke utvalgte barnehager.. Foto:

I uka som kommer skal barna få et plaster på såret etter at åpen dag på brannstasjonen ble avlyst.

DEL

Han er veldig lodden og søt, brannvesenets nye medhjelper. Bjørnis skal hjelpe brannvesenet å nå fram til unger for å lære dem om brannforebygging.

Fra tirsdag får flere barnehager i distriktet besøk, og barnehager som ikke får besøk, inviteres til å komme dit hvor gjennomføringen skal være.

– Dette er et samarbeid mellom kulturskolen og brannvesenet. Vi har med oss dansere fra 5. trinn som skal opptre sammen med Bjørnis, opplyser Bodil Lafton, leder for forebyggende avdeling i Ringerike brann- og redningstjeneste.

– Vi gleder oss. Det blir dans, musikk, brannbil, Bjørnis, barn og brannmannskap, sier Lafton.

Brannvernuka 2020 blir i hovedsak digital i år, og tema vil være «brannøvelse hjemme».

– Vi inviterer alle barn til en digital åpen brannstasjon på Facebook og YouTube med Brannbamsen Bjørnis som vert. I sendingen lørdag 19. september klokken 11, blir det innslag fra flere brannstasjoner i Norge der seerne får være med på slokkeøvelse, redning fra stigebil, teste ut brannslanger og mye annet gøy, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken