Gå til sidens hovedinnhold

Bjarte Hjelmeland til Hønefoss

Bjarte Hjelmeland kommer til Byscenen onsdag 24. november.

Innsendt:

Bjarte Hjelmeland er tilbake, denne gangen med et rungende «Ja!». I dette humorshowet byr han på treffende karakterer, parodier, og han er like musikalsk og morsom som før. Bjarte viser også mer av sin personlige side i sitt tredje humorshow.

Bjarte har høstet flere komipriser for de to foregående showene og det har haglet høye terningkast over hans prestasjoner. Så også denne gangen. «Ja!» har fått maxiyatzy i terningkast 5 fra Aftenposten, Dagsavisen, VG, Dagbladet, BT og BA. «Ja takk, Bjarte» skriver VG og Aftenposten, mens Bergens Tidende kaller ham «En mester i sitt fag.»

Tilleggsinfo:

Ved Nationaltheatret har han blant annet hatt tittelrollen i Jeppe på Bjerget, Mack the Knife i Tolvskillingsoperaen og monologen Natt rett før skogene.

Ved Den Nationale Scene har han spilt Vilegeschrei i Den stundesløse, Henrik i Mascarade og Albin i La cage aux folles. Han har medvirket som Che i Evita og Freddy Benson i Svindlere med stil ved Chateau Neuf. Andre roller som kan nevnes er Erasmus i Absolutt Holberg på Grønnegårds Teater i København, tittelrollen i Peer Gynt, som ble spilt foran Keopspyramiden og Sphinxen i Egypt og enmannsforestillingene Helt besatt og Gu kor gøy.

Han har regissert en rekke forestillinger og humorshow, blant annet Snarvei to heaven, The End og Fremad i alle retninger. Han har også regissert Flammefjes ved Teatret Vårt, Den syngende frøken Detektiv og Da Hilde ble 50 ved Oslo Nye Teater, Centralteatret, Kunst og Alt om min mor ved Den Nationale Scene og Jakten på ærligheten ved Latter.

Hjelmeland har medvirket i flere filmer og TV-serier, blant annet Vestavind, Folk flest bor i Kina, Ved kongens bord, Svein og rotta, O’Horten, Hvaler, Julekongen og Heimebane. I 2014 var han dommer i Norske talenter på TV2. Han har også gitt ut tre plater og vunnet flere priser, blant annet Per Aabels ærespris, Aase Bye pris, Paul Harris Fellows pris og Komiprisen.

Hjelmeland var teatersjef ved Den Nationale Scene fra 2008 til 2012.

FÅ OVERSIKT: Sjekk Det skjer-kalenderen her

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.