Det melder politiet like før klokken 7 mandag. Det var ved Høvik på E18, i inngående retning, at mannen var opptatt med helt andre ting enn å kjøre bil.

– Sjåføren så på film mens han kjørte bil. Det er politiet svært lite glad i. Slik oppførsel rammes hardt av veitrafikklovens paragraf 3, forteller Bjørn Gunnar Nysæter, som er operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Budstikka.

iPad på rattet

– Politiet mottok, fra en annen trafikant, melding om vinglete kjøring. En politipatrulje i nærheten sjekket det opp og fikk selv se at bilføreren så på film mens han kjørte. Han hadde festet en iPad til rattet, sier Nysæter.

LES OGSÅ: Politiet pågrep biltyv

Vedkommende, som er mann i 30-årene fra Drammen, ble stanset og anmeldt. Han kan dermed vente seg en straffereaksjon i kjølvannet av den ulovlige nettbrett-bruken.

– Han er ikke fratatt førerkortet, uten at jeg kjenner til den konkrete årsaken til det.

– Ble han ilagt forelegg?

– Nei, kombinasjonen av anmeldelse og forenklet forelegg lar seg ikke gjøre.

– Kan du si litt mer om hva politiet mener om at sjåfører se på film under kjøring?

– Vedkommende har i dette tilfellet rettet oppmerksomheten mot noe helt annet enn å kjøre bil. Det er noe vi ser veldig alvorlig på, for han setter seg selv og andre i fare. Mobilbruk og fikling med elektroniske duppeditter blir jo noe av det samme, svarer Nysæter.

Var etterlyst – uten førerkort

En annen bilfører måtte, natt til mandag, svare på politiets spørsmål da han ble stanset nederst i Lommedalen.

– Patruljen mistenkte ruspåvirket kjøring. Det var ikke tilfellet, men det viste seg at han ikke hadde førerkort, og at han er etterlyst, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i politiet.

– Kan du si hva han er etterlyst for?

– Nei, ikke konkret. Men det er da snakk om mistanke om noe kriminelt.

Mannen, som er fra Oslo og i 30-årene, ble tatt med til arresten. Og han måtte – selvsagt – parkere bilen.

– Bilen ble hentet av bilberger, forteller Gulbrandsen.