Gå til sidens hovedinnhold

Bil landet på taket i skråningen - en mann til sykehus

Artikkelen er over 1 år gammel

En bil landet på taket etter en utforkjøring i Hvalsveien i Hønefoss onsdag.

Nødetatene var på stedet like etter klokken 15. Uhellet skal ha skjedd i bunnen av bakken mellom Haugsbygd og Hvalsmoen.

Smerter i ryggen

Brannvesenets alarmsentral Sør-Øst 110 kunne raskt slå fast at ingen personer satt fastklemt, og at det så ut til at det kun var én bil involvert i hendelsen.

Politiet opplyser at sjåføren var en mann i 20-årene. Han var alene i bilen. Han hadde smerter i ryggen etterpå og ble kjørt til sykehuset.

– Blendet av sola

Mannen har forklart at han ble blendet av solen idet han skulle kjøre oppover bakken. I en slakk sving havnet bilen hans utfor veien. Bilen har kjørt over en liten betongkant, før den endte på taket på bakken nedenfor.


Innsatsleder Mattis Hamborg opplyser til Ringerikes Blad at politiet oppretter en sak etter hendelsen. De mistenker ikke ruspåvirkning eller andre spesifikke lovbrudd, men undersøker saken på grunn av skadeomfanget.

Politiet bekrefter at det ikke var andre kjøretøy involvert.

Bilen måtte berges. Etter at man hadde fått vippet den opp på alle fire hjulene, kunne den kjøres opp i bergingsbilen. Politiet dirigerte den beskjedne trafikken i området i mellomtiden. Ved 15.30-tiden nærmet stedet seg ferdig ryddet.


Kommentarer til denne saken