Gå til sidens hovedinnhold

Bil –, hest –, hund -, og sykkelkultur | Karl A. Mortensen

Artikkelen er over 1 år gammel

I dette leserinnlegget ber Karl A. Mortensen oss alle om å ta hensyn til hverandre når vi ferdes ute.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Skal prøve å vinkle mine negative ytringer så positivt som mulig. Jeg har selv en bil som er utstyrt med lys, også blinklys. Min melding til alle som må få dette ettermontert er: «Få dette på plass så fort som mulig», spesielt nå da vi er inne i den mørke årstiden.

Så et tips til våre syklende medtrafikanter. Vær så snill å tenk litt mer på de gående, også de med hund.

Dere har det sikkert travelt med å rekke både skole og jobb, eller middagen som venter der hjemme.
Men, tro meg, det er nok bare et tidsspørsmål før forsinkelsen blir større enn bare å bremse litt opp, og benytt den ringeklokka de fleste av dere tilsynelatende ikke har.

Tenker spesielt på dem som går med hund, og de som har hørselsvansker, har dere noen gang i tankene at en hund er enda mere uomtenksom og uberegnede enn oss som leier dem, de krysser veien både titt og ofte.

Det hjelper ikke å være oppmerksom på om det kommer noen bak, dere er så flinke og raske at selv om tilbakeblikket for kort tid siden, ga klar bane, så kan dere suse forbi rett etter vår sikkerhetssjekk.

Nå på senhøsten og vinteren kommer de med piggdekk, ikke ufarlige de heller. NB: Til dere får satt på ringeapparaturen, benytt den stemme du har. Ikke bry dere om de få som er grinete og ikke ønsker et lite varsko om at her kommer jeg, de kan umulig ha skjønt at dette er godt ment.

Nevner til sist våre hyggelige ryttere, med sine flotte hester, ikke noe vondt å si om dere, men ber dere om mulig velg deres stier med enda større omhu. Høsten er her og bakken er like bløt/myk, som om våren, og da blir hestetråkket både dypt og stort.

På enkelte steder ser det nå ut som en godt gjødslet åker, med hestemøkk og løs opphavet jord og sand.

Vær grei, vent med å benytte stier der det er sandgrunn og myke våte stier, til frost og tele får gjort det mere farbart.
Nå som snøen laver ned har vi mye av samme problematikken.

Respekter forbudsskiltene i skogen, vi som går på egne ben får også da problemer i «hestekratrene». Vis hensyn (der og når det er mulig), og velg deres veier og tidspunkt med omhu, da blir det mulig også for oss «fotturister» å kunne ferdes i skog og mark.

Godt mente tips fra menneskeglad, natur – og dyreelsker.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.