Gå til sidens hovedinnhold

Bevar Utstranda-kaia og Y-blokka! | Anette Morén

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi trodde det var nok med blomster, hjerter og Du lille land. At det var nok å snakke verdier, solidaritet og demokrati. Vi trodde fredag 22. juli skulle forandre Norge.

Ni år senere er pandemien et paradoks i vårt lille land. Det kinesiske tegnet krise er sammensatt av to symbol, utvikling og mulighet til forandring, i kombinasjon med tegnet for fare.

På Utøya er kioskhuset (Heinhuset) bygget inn for å skjerme. Husets angst og død er vernet.

Turistattraksjon

På Utøya ble 69 ble drept. I Oslo ble 8 drept. Ingen på Utstranda. Statsbygg skal rive Y-blokka og forvandle Utstranda-kaia i Hole kommune til en «kirkegård» (les turistattraksjon).

«Solens gang» skal reflekteres i 77 gravstøtter med navn og alder, fra bomben ble utløst.

Paradokset er at det offisielle Norge for ettertiden har valgt å bevare symbolet for fare; angst og død, mens verdiene Y-blokka og Utstranda-kaia symboliserer, jevnes med jorden.

Ifølge ny forskning er det ikke hjernen som konstituerer oss som mennesker, helsedirektøren i Helg VG lørdag 29. mars.

Men den menneskelige psyken som utvikler seg parallelt med fosteret (Dr. Franz Ruppert). I dette ligger årsaken til 22. juli; konsekvensene av et barns utvikling fra han var et foster. Her ligger også den dypere årsaken til det vi opplever i dag.

Bevisste politikere?

Vår framtid er avhengig av bevisste politikere. Mennesker som går for det kinesiske symbolet utvikling og mulighet til forandring.

Alt henger sammen med alt. Bevar Utstranda-kaia og Y-blokka.

Kommentarer til denne saken