Bergensbanen er fortsatt stengt etter snøraset mandag. Normal kjøring opptas trolig først utover formiddagen torsdag, melder Vy.

Snøraset traff et snøoverbygg mellom Myrdal og Hallingskeid. Rundt 25 meter av bygget ble skadd, og kontaktledningen ble revet ned på strekningen.

– Vi jobber nå med å sikre og rydde vekk den skadde kontaktledningen slik at snøfreseren kan passere og rydde jernbanen for snø. Deretter vil de begynne å reparere kontaktledningen, skriver Bane Nor i en oppdatering klokken 16 onsdag.

Bane Nor estimerer at strekningen mellom Ustaoset og Myrdal kan åpnes igjen ved midnatt. Men det vil likevel være buss for tog resten av onsdag og natt til torsdag, opplyser kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy. Morgentogene står også i fare for å bli erstattet med alternative framkomstmidler.

– Vi jobber på spreng med å flytte togene til riktig plass, slik at vi kan oppta normal kjøring utover formiddagen i morgen, sier Scholz.

Lokaltogene mellom Bergen, Voss og Myrdal går som normalt.

Bane Nor omtaler ryddearbeidet som utfordrende på grunn av de store snømengdene i fjellet. Maskinene har problemer med å komme fram.

Onsdag ettermiddag hadde en arbeidsmaskin kjørt seg fast i en 60 meter lang og 4 meter høy snøfonn én kilometer øst for Finse. Maskinen er nå løs, og brøytingen fortsetter.

(©NTB)