Gå til sidens hovedinnhold

Bergensbanen åpnes tidligst onsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Bergensbanen er fremdeles stengt etter snøraset som gikk mellom Myrdal og Hallingskeid mandag. Flere fjelloverganger er også stengt på grunn av uværet.

– Bergensbanen åpner tidligst onsdag, sier pressevakt Liv Tone Otterholt i Bane Nor til NTB.

Det var litt før klokken 13.30 mandag at det ble meldt om et snøras på Bergensbanen mellom Myrdal og Hallingskeid. Raset traff et eldre snøoverbygg, og rundt 25 meter av bygget er skadd.

Raset førte til at Bergensbanen ble stengt mellom Myrdal og Ustaoset.

Stor skredfare

Geolog og skredekspert har tirsdag vurdert situasjonen på rasstedet. De har kommet til at skredfaren er så stor at det ikke er forsvarlig å sende mannskaper og maskiner inn i området. Det er tirsdag skredfare på rødt farenivå i området.

– Ryddingen og reparasjonsarbeidet må vente til nedbøren og vinden avtar og snøen får stabilisert seg. Slik det ser ut nå, kan arbeidet tidligst starte onsdag morgen, sier Otterholt.

Bane Nor vil komme med en ny oppdatering klokken 10 onsdag.

Vy skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den innstilte strekningen, unntatt for Haugastøl, Finse og Myrdal.

Togene påvirkes fremdeles av flommen

Samtidig kjører Vy-togene med redusert hastighet ved Halden stasjon, som ble rammet av flom mandag.

– Togene kjører saktere på strekningen ved Halden. Grunnen er at sporvekslene ved Halden stasjon ble skadd som følge av flommen, sier Otterholt.

Fjellfaste gjester fikk reise hjem

Flere fjelloverganger i Sør-Norge er fremdeles stengt på grunn av uværet som har rast de siste dagene. E134 over Haukelifjell, fylkesvei 50 Hol-Aurland, riksvei 13 over Vikafjellet og fylkesvei 53 Tyin-Årdal er stengt og blir ikke åpnet tirsdag. Riksvei 7 over Hardangervidda er også stengt inntil videre.

På Haukeliseter fjellstue har 50 gjester vært innesperret siden søndag på grunn av uværet. NRK melder at 35 av gjestene kunne forlate fjellstua tirsdag ettermiddag, mens de resterende 15 kan reise videre onsdag.

Les også

Stasjonen i Drammen kan bli stengt: – Dette er verre enn vi trodde

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.