Gå til sidens hovedinnhold

Ber over 100 ungdommer gå i karantene med én gang: – Husk at det er lovpålagt

De har rett og slett ikke navnet på alle, men kommunen ber nå samtlige som har vært innom en lokal russebuss de siste dagene om å gå i karantene.

På kort varsel måtte alle skoleavslutninger for avgangsklassene avlyses onsdag, etter mistanke om smitte blant den lokale russen.

Årsaken er at personer i lokale russebusser har hatt nærkontakt med russ på Gjøvik. Der er det påvist flere smittetilfeller.

– Situasjonen er uoversiktlig, konkluderte kommuneoverlege Karin Møller.

Over 100

Smittesporingsteamet har ikke full oversikt over hvem som har vært med i disse russebussene, og russen selv har hatt trøbbel med å ha oversikt over nærkontakter.

– Nå ber vi alle som er på disse russebussene og alle som har vært innom dem om å gå i karantene fram til testsvarene er klare, sier Ida Bang Strand, assisterende kommuneoverlege til Ringerikes Blad onsdag ettermiddag.

– Det er snakk om over 100 personer, fastslår hun.

Stort sett vil det være snakk om russ, men Strand utelukker ikke at det kan ha vært elever fra andre trinn eller andre festdeltakere innom også.

Onsdag er 76 personer testet i Hønefoss, og det kan bli tatt noen flere tester. Trolig kommer det svar på de fleste testene i morgen, torsdag.

Plikt, ikke frivillig

Nå minner hun om at det er ikke frivillig, men lovpålagt å gå i karantene når du blir bedt om det.

– Dette ønsker vi nå å være klare på nå, sier Strand, ettersom smittesporingsteamet rett og slett ikke har navnet på alle det gjelder.

Det er snakk om personer med tilknytning til russebusser, ikke russebiler, bekrefter hun.

Per onsdag ettermiddag er det ikke bekreftet noe lokalt smittetilfelle.

Russen har tidligere planlagt for såkalt rulling til og med i dag, onsdag.

Les også

Avlyser skoleavslutning etter koronasmitte i russemiljøet: – Situasjonen er uoversiktlig

Kommentarer til denne saken