Fredag opplyser politiet i en pressemelding at de har begjært siktede varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og forbud mot aviser og kringkasting i hele fengslingsperioden samt fullstendig isolasjon i to uker.

Fengslingsbegjæringen er sendt til Ringerike, Asker og Bærum tingrett, rettssted Hønefoss som skal behandle begjæringen.

Samtykker ikke til fengsling

Saken vil gå som kontorforretning. Dette innebærer at saken behandles av domstolen uten at partene er til stede.

Siktede samtykker ikke i fengsling. Siktede er ikke avhørt, politiet har et ønske om å gjennomføre avhør så snart som mulig, men det er ikke avklart om dette vil skje før helgen.

Vil ikke forklare seg

Mannens forsvarer, advokat Ellen Tvedt Jorem, opplyser til NTB at mannen ikke har tillit til politiet og at han derfor ikke ønsker å forklare seg.

– Vår klient samtykker ikke til varetektsfengsling. Han er klar på at han har ingen befatning med drapet han er siktet for og erkjenner ikke straffskyld.

– Den massive medieinteressen for denne saken gjør at vi ønsker å minimere belastningen for vår klient i denne svært krevende situasjonen. Derfor har vårt råd til ham vært at spørsmålet om varetektsfengsling behandles skriftlig med retten og politiet. Det rådet har han valgt å følge, og vi har derfor inngitt våre merknader skriftlig til retten, sier Jorem.

Kjenning av politiet

Torsdag var det fire uker siden Jonas Aarseth Henriksen ble funnet drept i bilen sin ved en hytte ved Nes i Ådal. Henriksen ble bisatt i Hønefoss kirke 31. august.

Politiet er sparsommelige med opplysninger rundt etterforskningen, men politiadvokat Tine Henriksen uttalte på en pressemelding torsdag at siktede er tidligere kjent for politiet.