– Vi ønsker at dere kunder skal ha en trygg og god handel hos oss fremover. Vi oppfordrer også dere kunder til å gjøre det dere kan for å unngå spredning av eventuell smitte, skriver Shell Sletta, stasjonen i Hønengaten på Facebook.

Fra onsdag har de endrede åpningstider. De gjør dessuten flere tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Kundene oppfordres til å betale med kort, og å bruke hansker ved fylling av drivstoff. Det blir ikke selvbetjening av ketchup, lokk, servietter og så videre. All mat som lages pakkes inn, og flater desinfiseres ofte av betjeningen.

Også Circle K i Hønefoss melder i sosiale medier om at de gjøre flere tiltak mot smitte.

Lover drivstoff

Også bensinstasjonsnæringen merker koronakrisen tydelig. Her tvinger omsetningsfall bensinstasjonene flere steder i landet til å permittere ansatte og redusere åpningstidene, men bilistene vil fortsatt ha tilgang til drivstoff og hurtiglading gjennom korona-krisen.

Det garanterer bransjen i en pressemelding mandag.

– Næringen vil gjøre sitt ytterste for at det skal foreligge tilbud om drivstoff og hurtiglading selv om butikkdelen av bensinstasjonene må redusere sine åpningstider eller stenge helt for en periode, sier Iman Winkelman, leder av Virke Servicehandel.

Enkelte bensinstasjonskjeder melder om en salgssvikt på opp mot 40 prosent de siste dagene.