Husk at mobbing ikke er greit

NEI TIL MOBBING: Mobbing er ikke greit, det kan skade den mobbete og mobberen for lang tid.

NEI TIL MOBBING: Mobbing er ikke greit, det kan skade den mobbete og mobberen for lang tid.

Av

Nå er skolene i gang, og da er mobbing noe å ta tak i nok en gang, skriver en som ble mobbet selv.

DEL

MeningerSkolene har kanskje blitt litt flinkere til å ta tak i dette, men så er det vel opp til oss foreldre og besteforeldre til å ta i ett tak på hjemmebane. Mobbing er ikke greit, det kan skade den mobbede og mobberen for lang tid og kanskje for livet.

Ubetenksomme slengbemerkninger som: tjukkas, beinrangel, langøra, rødtoppen osv. kan sette seg som dype sår i barnet det blir slengt etter. Gutta er vel de verste til å slenge med leppa, men jentene kan vel også være ubetenksomme nå og da. Og det går ikke bare utover den som blir mobbet.

Den mobbete blir kanskje selv en mobber. skal hevne seg og blir kanskje litt aggressiv og kranglete, vil hevde seg litt og vise at en duger til noe. Det eneste det går utover er oppførselskarakter, så er en kanskje ute å kjøre for resten av barndommen og ungdomstida, barnevern osv., osv.

Kommer en ikke på rett kjøl, kan en komme bort i politiet, så er mange muligheter spolert. Visumsøknader til mange land blir umulig med ett rulleblad. Videreutdannelse som krever rent rulleblad blir spolert.

Så kjære besteforeldre og foreldre ta dere litt tid; se barna deres, prat med dem og mange problemer kan unngås. Barna og ungdommene våres er det kjærest vi har. De fortjener vår tid og omtanke hele veien.

Skoleuniform kunne vært en ting som vil kunne utjevne en viss sosial forskjell, men dette vil jo ikke politikerne ta tak i dessverre. Ønsker alle som starter og forsetter på skolen en konfliktfri høst.

Hilsen en som ble mobbet og ble en mobber, men var heldig tross alt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags